MOTORSPORLARI › Hyundai i20 WRC 2016 sezonuna hazır!

Hyundai i20 WRC 2016 sezonuna hazır!

12 Aralık 2015 / 11:08 Güney Koreli üreticinin yeni WRC yarışçısı 2016 sezonunun ilk yarışı olan Monte Carlo Rallisi’nde görücüye çıkacak

Hyundai i20 WRC 2016 sezonuna hazır!

2016 WRC sezonunda Hyundai’yi temsil edecek olan i20 WRC, Güney Koreli üreticinin Almanya’nın Alzenau kentinde yer alan merkezinde görücüye çıkarıldı. Seri üretim i20 baz alınarak geliştirilen ralli yarışçısının, markanın kapsamlı test programını başarı ile tamamladığı ve önümüzdeki ay düzenlenecek olan Monte Carlo Rallisi ile WRC’ye adım atacağı açıklandı. Yeni bir ön spoyler ve arka kanat ile artık daha iyi soğutmaya ve “yeni bir dış görünüme” sahip olan yeni otomobil, ayrıca yeni süspansiyon kinematiklerine ve daha sert bir şasiye sahip.

Hyundai tarafından “Yeni Jenerasyon i20 WRC” olarak betimlenen otomobil, Magnetti Marelli SRG ECU tarafından yönetilen ve 300 bg güç ile 400 Nm tork üreten 1.6-litre hacimli turbo motora sahip. Üretilen güç ve tork 6-ileri sıralı şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi üzerinden yere aktarılırken, otomobilin çakıllı etaplarda Michelin Latitude Cross lastiklerle çevrili 15 inçlik jantlara, asfalt etaplarda ise Michelin Pilot Sport lastiklerle çevrili 18 inçlik jantlara sahip olacağı söyleniyor.

Güney Koreli üretici Thierry Neuville, Dani Sordo ve Hayden Paddon’ın gelecek sezonda 14 WRC yarışının tamamında otomobillerin direksiyonlarının başında yer alacaklarını da bildiriyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR