MOTORSPORLARI › Hyundai İ20 WRC artık Belçikalı'ya emanet!

Hyundai İ20 WRC artık Belçikalı'ya emanet!

09 Kasım 2013 / 08:12 Hyundai Motorsport, önümüzdeki yıl i20 WRC ile yarışacak ilk pilot ve co-pilotunu nihayet açıkladı.

Hyundai İ20 WRC artık Belçikalı'ya emanet!

Monte Carlo Rallisi ile start alacak olan 2014 sezonunda, Hyundai i20 WRC’yi Belçikalı Thierry Neuville kullanırken yan koltukta ise Neuville’in uzun süredir beraber yarıştığı Nicolas Gilsoul oturacak.

25 yaşındaki Belçikalı pilot Thierry Neuville konuyla ilgili olarak, “Hyundai Motorsport’un 2014 WRC sezonunda yarışacak olması gerçekten önemli bir gelişme. Bu özel otomobille yarışacak olmam gurur verici, çünkü benim gibi genç ve dinamik bir marka. Başarıdan başarıya koşmak için uzun soluklu çalışabileceğim en iyi markalardan birisi. Takım ve takımın tesislerine olan inancımla birlikte i20 WRC’nin gelecek vaad eden potansiyeli de son derece etkili. Umarım WRC’deki deneyimlerim takımımın başarılı olması için yeterli olacaktır. Çünkü önümüzde oldukça zorlu bir sezon bizi bekliyor. Ama takım halinde çalışarak her türlü zorluğun üstesinden gelecek kapasiteye sahibiz. Birlikte mükemmel bir geleceğimiz olacak” açıklamasını yaptı.

Hyundai Motorsport Takım Patronu Michel Nandan ise, “Thierry Neuville’in adını sizlerle paylaştığım için çok heyecanlıyım. Çünkü Neuville 2013 sezonunda etkileyici bir grafik sergiliyor. Aynı zamanda WRC’nin ışık saçan en başarılı ve en genç pilotlarından biri. Hızlı oluşu ve dinamik sürüş tarzı Hyundai için ideal bir pilot olmasını sağlıyor” dedi.

2009 Katalunya Rallisi’yle başlayan WRC kariyerinde şimdiye kadar 32 kez start alan Neuville, 2013 WRC sezonunda pilotlar genel klasmanında da dünya ikincisi konumunda bulunuyor.

Ralli parkurlarında üstün başarılar elde etmesi beklenen Hyundai i20 WRC, gelecekteki modellerin geliştirilmesinde de önemli bir kilometre taşı olacak. Markanın Almanya Alzenau’da motorsporları takımı için yapılan Ar-Ge Merkezi’nde tasarlanarak zorlu zeminler üzerinde test edilen yarış otomobili, Neuville’le birlikte WRC’de zirveye yerleşmek için geliştirilmeye devam ediyor.

ÇOK OKUNANLAR