MOTORSPORLARI › Hyundai i20 WRC'nin pilotları belli oldu

Hyundai i20 WRC'nin pilotları belli oldu

10 Aralık 2013 / 16:27 2014 yılında WRC'de yarışacak Hyundai takımı i20 WRC'lerin pilotlarını açıkladı.

Hyundai i20 WRC'nin pilotları belli oldu

Uzun bir aradan sonra, 2014 sezonuyla birlikte tekrar ralli parkurlarına geri dönecek olan Hyundai, önümüzdeki sezonun takımını ve pilotlarını tanıttı. 2014’te Hyundai Shell World Rally Team adıyla FIA Dünya Ralli Şampiyonası’nda yarışacak olan Koreli üretici, Türkiye’de üretilen i20 modeli üstüne geliştirilen i20 WRC ile şampiyonada yerini alacak.

Gelecek sezon Thierry Neuville, Dani Sordo, Juho Hanninen ve Chris Atkinson’dan oluşan 4 pilot ile parkurlarda boy gösterecek olan Hyundai Shell World Rally Team, geliştirilen yepyeni otomobille şampiyonaya büyük heyecan katmayı hedefliyor.

Takım patronu Michel Nandan, Hyundai'nin Almanya Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen takım tanıtımında gelecek sezon ile ilgili olarak, "Bir yıldan daha kısa bir süre içerisinde geliştirdiğimiz i20 WRC ve gerçekleştirdiğimiz testlerle markanın motorsporlarında neler yapabileceğini kanıtlayacağımıza inanıyorum. Sıfırdan başlayarak sadece bir yıla yakın sürede yol alabilmek aslında herşeyi özetliyor. Fakat önümüzde oldukça uzun bir sezon ve bu yarışlarda elde edeceğimiz çok fazla tecrübe var” diye konuşurken, takımın henüz açıklanan ve sezonun ilk yarışı olan Monte Carlo'da i20 WRC'nin direksiyonuna geçecek olan yeni pilotu Dani Sordo Hyundai WRC projesinde yer almaktan çok mutlu olduğunu ve sezon boyunca en iyi puanları elde ederek başarılı bir yıl geçirmeyi hedeflediğini belirtti.

18 ülkeden toplam 90 kişinin çalışması sonucu hazırlanan Hyundai i20 WRC, 1.6 litrelik turbo GDI motoruyla 300 beygirin üzerinde güç üretirken gücünü yere dört tekerlekten çekiş sistemi üzerinden aktarıyor.

ÇOK OKUNANLAR