GÜNDEM › Hyundai IONIQ’in güvenliği tescillendi!

Hyundai IONIQ’in güvenliği tescillendi!

04 Aralık 2016 / 14:38 Güney Koreli üreticinin elektrikli, hibrit ve plug-in hibrit modeli Euro NCAP’ten beş yıldız aldı

Hyundai IONIQ’in güvenliği tescillendi!

Hyundai’nin elektrikli, hibrit ve plug-in hibrit versiyonları bulunan IONIQ modeli önemli bir sınavı başarı ile geçti. Yenilenen kuralları ve ağırlaştırılan test süreçleri ile otomobil üreticilerini her geçen gün daha çok zorlayan Euro NCAP testine girip testi elde edilebilecek olan en yüksek değer olan beş yıldız alarak geçen IONIQ, yetişkinler, çocuk yolcu, yaya ve güvenlik sistemleri kategorilerinde de en üst sıralarda yer aldı.

Segmentinin en güvenilir modellerinden biri olan IONIQ, üst düzey güvenlik donanımları sunuyor. Radarlar ve kamera sensörleriyle sürücüyü sesli ve görsel olarak uyaran ve gerektiği durumlarda da otomatik olarak devreye giren Acil Fren Sistemi (AEB), Şerit Takip Uyarı Sistemi (LDW), Aktif Şerit Takip Asistanı (LKA) ve Akıllı Hız Kontrol Sistemi (SCCS) yeni otomobilin standart donanımlarından bazılarını oluşturuyor.

Euro NCAP tarafından test edilen tüm bu teknolojilerin yanı sıra IONIQ, Kör Nokta Algılama ve Arka Çapraz Trafik Uyarısı gibi sistemler de sunuyor. Bu sistemler, hareket halindeyken fark edilmeyen ve çarpışmaya neden olabilecek çevredeki diğer araç, yolcu veya nesneleri sürücüye uyarıyor.

Hyundai bu teknolojik modelle birlikte dünyada ilk kez üç farklı motor tipini tek bir gövdede buluşturarak satışa sunuyor. Hyundai IONIQ isteğe bağlı olarak tamamen elektrikli, hibrit veya plug-in hibrit olarak tercih edilebiliyor. Hyundai IONIQ’in 2017 yılında ülkemizde de satışa sunulması planlanıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR