MOTORSPORLARI › Hyundai Motorsport Meksika'da podyuma çıktı

Hyundai Motorsport Meksika'da podyuma çıktı

10 Mart 2014 / 17:05 Hyundai, WRC'nin üçüncü ayağı olan Meksika'da Thierry Neuville ile üçüncü olarak podyuma çıktı

Hyundai Motorsport Meksika'da podyuma çıktı

Hyundai Shell Dünya Ralli Takımı, 2014 Dünya Ralli Şampiyonası’nın üçüncü ayağı olan Meksika Rallisi’nde ilk kez podyuma çıkmanın gururunu yaşıyor. Takımın Belçikalı pilotu Thierry Neuville, 7 numaralı i20 WRC’siyle zorlu 22 etabı başarıyla geçerek yarışı üçüncülükle tamamlarken ikinci aracın direksiyonundaki Avustralyalı pilotu Chris Atkinson da Neuville’in ardından yarışı yedinci sırada tamamladı. Hyundai Motorsport, Meksika Rallisi ile birlikte genel klasmandaki marka puanını 31’e çıkardı.

Motorsporlarına verdiği 10 yıllık aradan sonra 2014 sezonuyla birlikte tekrar Dünya Ralli Şampiyonası’na geri dönen Hyundai, test yılı olarak gördüğü bu sezonda özellikle araçların ve takımın performansını görmek amacıyla her yarışa finiş görme parolasıyla çıkıyor. Sezonun ilk iki yarışı olan Monte Carlo ve İsveç rallilerinde kaza ve teknik sorunlardan dolayı talihsizlik yaşayan Hyundai Shell Dünya Ralli Takımı, üçüncü ayak olan Meksika Rallisi’nde iki aracıyla birden finişe gelmiş olmanın yanı sıra, oldukça zorlu koşullarda yapılan yarışta birçok rakibinin sorun yaşamasını iyi kullanarak hem podyum gördü hem de önemli puanlar kazanmış oldu.

Dünya Ralli Şampiyonası’nın dördüncü ayağı olan Portekiz Rallisi, 3-6 Nisan tarihlerinde yarışacak. Hyundai Shell Motorsport World Rally Team, bu yarışa 3 adet i20 WRC ile katılacak. Araçların direkisyonunda ise Thierry Neuville’in yanı sıra takımın İspanyol pilotu Daniel Sordo ve Finlandiyalı Juho Hanninen oturacak.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR