
Hyundai Veloster yenilendi
18 Ocak 2018 / 01:10 Hyundai'nin ülkemize ithal edilmeyen sportif modelinin ikinci nesli Detroit'te tanıtıldı

Hyundai, yeni Veloster'i Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı'nda tanıttı. Tasarımı, Güney Kore ve California'daki tasarım merkezlerinin ortak çalışmasıyla ortaya çıkan yeni Veloster, tamamen yeni iç mekanıyla da iddialı. Veloster, arka koltuklara girişi kolaylaştırmak için asimetrik 2+1 kapı konfigürasyonunda sunuluyor.
18 inçlik jantları, arkaya doğru alçalan tavan yapısı ve genişletilmiş çamurluk ağızlarıyla daha dinamik bir görünüm sunan otomobil, LED farları, yeni tip bir ızgara tasarımı ve fonksiyonel hava girişleriyle önden de sportif bir tasarıma sahip.
Yeni Veloster’da üç tip benzinli motora yer veriliyor. Hyundai imzalı 2.0 litrelik atmosferik motor seçeneği 147 bg güç üreten otomobilin 1.6 ve 2.0 litrelik turboşarjlı motor seçenekleri ise sırasıyla 201 ve 275 bg güç üretiyor. 275 bg'lik en güçlü seçenek otomobilin N logolu en sportif versiyonunda bulunuyor. 201 beygir gücündeki Veloster Turbo’da TVC yani Tork Vektörleme sistemine yer verilmiş. Veloster Turbo, Hyundai tarafından geliştirilen 6-ileri manuel veya 7-ileri çift kavramalı (7DCT) şanzımana sahip. DCT şanzıman, direksiyonun hemen arkasına yerleştirilen SHIFTRONIC kulakçılar sayesinde manuel kullanım imkanı da sunuyor.
Hyundai Veloster, pek çok aktif güvenlik donanımıyla beraber geliyor. Otomobil; Şerit Takip Sistemi, Sürücü Dikkat Seviyesi Uyarısı, Kör Nokta Çarpışma Uyarısı, Arka Çarpraz Trafik Çarpışma Uyarısı ve karanlıkta daha iyi bir sürüş için High Beam Assist gibi gelişmiş sistemler kullanıyor. Yeni Veloster, Mart ayında markanın Ulsan’daki fabrikasında üretilmeye başlanacak ve 2018 yılının ikinci çeyreğinde ilk olarak ABD pazarında satışa sunulacak.
-
Mercedes-Benz She’s Mentoring 2026’ya 1.154 başvuru
Üç kategoride düzenlenen programa en yüksek ilgi yüzde 40,4 ile teknoloji ve inovasyon alanında oldu
-
C Serisi elektrik dönüşümünü tamamladı
Mercedes-Benz, tamamen elektrikli yeni C-Serisi ile orta sınıfta teknolojik çıtayı yükseltiyor
-
Grandland'in 4 çeker versiyonu geldi
Çift motorlu Grandland Elektrik AWD, 4x4 çekiş sistemi ve 473 km menziliyle satışa sunuldu
-
Opel'in performanslı elektriklisi Türkiye'de...
281 HP güce sahip olan tamamen elektrikli Mokka GSE, ralli esintili mühendisliğiyle dikkat çekiyor
-
Yeni DS N°4 Türkiye’de satışa çıktı
DS'in kompakt modeli, 3,07 milyon TL’den başlayan fiyat ve lansman kampanyasıyla satışa çıktı
-
Yeni Juke elektrikli oluyor
Tamamen elektrikli yeni Nissan Juke, 2027 yılında Avrupa yollarına çıkacak
-
AUTOBEST’ten Grande Panda’ya ödül!
Fiat Grande Panda, AUTOBEST kapsamında “Avrupa’nın En İyi Otomobil Tasarımı” seçildi
-
Hyundai Çin’de IONIQ atağını başlattı
Marka, VENUS ve EARTH konseptleriyle elektrikli mobilitedeki yeni stratejisini duyurdu
-
Araç muayenede “kanal” dönemi sona eriyor
Yapay zekâ ve temassız tarama teknolojileri, muayene süreçlerini hızlandırarak bekleme sorununu azaltmayı hedefliyor
-
Honda’ya Red Dot 2026’da 4 tasarım ödülü
WN7 ve UNI-ONE “En iyinin en iyisi” seçilirken, Prelude e:HEV ve Miimo modelleri de ödül kazandı









































FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS