MOTORSPORLARI › Hyundai, WRC'de tekrar start alacak

Hyundai, WRC'de tekrar start alacak

29 Eylül 2012 / 04:38 2003 yılında ralli parkurlarından çekilen Hyundai, i20 WRC ile rekabete yeniden dahil olacak

Hyundai, WRC'de tekrar start alacak
2003 yılında ralli parkurlarından çekilerek motorsporları serüvenine ara veren Hyundai, Paris Otomobil Fuarı’nda sergilediği i20 WRC ile kendine uzun soluklu hedefler koyuyor. Hyundai, resmi olarak kendi bünyesinde kuracağı WRC takımı ile yarışlara katılmayı hedeflerken, aracı da yine Avrupa’da geliştirmeye devam edecek. Hyundai’nin bu şampiyonaya katılmasındaki amaçlardan bir tanesinin, markanın üstün teknolojisiyle dayanıklılığını göstermek ve gelecekte üreteceği modeller hakkında ipuçları vermek olduğu açıklanıyor.

Hyundai Motor Avrupa Pazarlama Direktörü Mark Hall, “Dünya Ralli Şampiyonası yeryüzündeki en dramatik spor dallarından birisi olarak kabul ediliyor. Bu geri dönüşümüz, ralli parkurlarındaki Hyundai markası için oldukça önemli ve heyecan verici gelişmelerden birisi olacak”.
    
Hyundai’nin ralli tarihi
Markanın motorsporlarına olan ilgisi 1998 yılında F2 sınıfı kategorisindeki Coupe modeliyle WRC’de mücadele ettiği yarışlarla başladı. 1999 yılındaysa 2000 sezonu için bir üst kategoride yarışacağını duyuran Hyundai, şampiyona homologasyon kriterlerine uyumlu olarak geliştirdiği 3 kapılı Accent WRC ile 2003 sezonu sonuna kadar etaplarda boy göstermişti.
 

ÇOK OKUNANLAR