SEKTÖREL › Hyundai'den hdrojenle çalışan performans otomobili

Hyundai'den hdrojenle çalışan performans otomobili

27 Ağustos 2021 / 23:54 Markanın N performans bölümü tarafından hazırlanan otomobil, Eylül ayındaki "Hydrogen Wave" etkinliğinde tanıtılacak

Hyundai'den hdrojenle çalışan performans otomobili

Hyundai, hidrojen bazlı ürün ve teknolojilerle ilgili planlarını, 7 Eylül'deki "Hydrogen Wave" etkinliğinde duyurmaya hazırlanıyor. Markanın planları arasında hidrojen yakıt hücresine sahip pist odaklı bir performans sedanı da bulunuyor. Geleceğin son teknoloji ürünü yakıt hücreli elektrikli araçlarının yanı sıra diğer yenilikçi uygulamaları da forumda tanıtacağını açıklayan Hyundai, yayınlanan görsellerde henüz kamuflajlı olarak görebildiğimiz otomobille ilgili henüz herhangi bir ayrıntı vermiyor. Ancak Hyundai daha önce, N performans markasının gelecekte hem hidrojen yakıt hücreli hem de bataryalı elektrikli araçlar geliştireceğini açıklamıştı. 

b861dfc27cec765b5be4052135ea55b1_0.jpg

Tıpkı Toyota gibi Hyundai de hem ulaşım hem de diğer kullanım alanları için hidrojen teknolojisinin geliştirilmesine büyük yatırımlar yapmaya devam ediyor. Hidrojenli ix35, Ioniq FCEV ve Nexo FCV de dahil olmak üzere hidrojen yakıt hücresi konusunda uzun bir geçmişe sahip olan Hyundai, yeni hidrojen mobilite teknolojileri, yeni nesil yakıt hücresi sistemleri ve çeşitli endüstrilere yönelik uygulamalar için heyecan verici planlar ve iş stratejileri üzerinde çalıştığını duyurdu. 

ÇOK OKUNANLAR