KONSEPT › Hyundai'den tamamen elektrikli yeni bir konsept

Hyundai'den tamamen elektrikli yeni bir konsept

14 Şubat 2020 / 14:22 Hyundai'nin tamamen elektrikli konsept otomobili Prophecy Cenevre'de gün ışığına çıkacak

Hyundai'den tamamen elektrikli yeni bir konsept

Her otomobil fuarında ilgi çekici bir konsept sergileyen Hyundai, önümüzdeki ay düzenlenecek Cenevre Otomobil Fuarı için de tamamen elektrikli bir konsept hazırladı. Fuarda yeni i20 ve makyajlı i30 ile birlikte sergilenecek olan Prophecy adındaki konsept otomobil markanın gelecekteki tasarım dili hakkında ipuçları taşıyor.

Hyundai'nin “Duygusal Sportiflik” mottosuyla yola çıktığı yeni tasarım felsefesinin bir başka yansıması olan Prophecy, aynı zamanda aerodinamizm açısından da yenilikler sunuyor. İngilizce kelime anlamı “Kehanet” olan “Prophecy”, aerodinamizmi artıran geniş arka spoyleri ve öne doğru akıcı bir şekilde ilerleyen zarif çizgileriyle dikkat çekecek. Aracın arkasında yer alan entegre spoylerin üzerinde piksel özellikli aydınlatmalara yer verilmiş.

“Prophecy trendleri takip etmez” diyerek iddialı bir açıklamada bulunan Hyundai Global Tasarım Merkezi Başkanı SangYup Lee, aynı zamanda konsepti ikonik çizgileriyle zamana karşı koyan bir tasarım harikası olarak yorumluyor. Ürün yelpazesini genişletmeyi amaçlayan Hyundai, elektrikli otomobillere olan yenilikçi yaklaşımını da devam ettiriyor.

ÇOK OKUNANLAR