
i20 WRC'den yeni bir podyum başarısı...
15 Şubat 2016 / 20:02 Hyundai Motorsport pilotu Hayden Paddon, İsveç Rallisini ikinci sırada bitirdi...

FIA Dünya Ralli Şampiyonası’na (WRC) yeni i20 WRC ile çok iyi başlangıç yapan Hyundai Motorsport Takımı, Hayden Paddon’ın yarışı ikinci sırada bitirmesiyle birlikte İsveç’te de podyuma çıkmaya hak kazanmış oldu. 2016 yılının ikinci yarışı olan İsveç Rallisi, tamamı kar ve buz zeminden oluşan oldukça kritik ve zorlu parkurlarıyla biliniyor.
Monte Carlo Rallisi ile sezona üçüncülük ile başlayan Hyundai Motorsport, İsveç’te Thierry Neuville, Dani Sordo ve Hayden Paddon ile start aldı. Bu sezon ilk kez üç adet i20 WRC ile yarışa başlayan takımın birinci pilotu Thierry Neuville, yarışın dördüncü etabında arka diferansiyelini kırınca büyük talihsizlik yaşadı, fakat yarışı her üç otomobil de sorunsuz olarak tamamlamış oldu. İspanyol pilot Dani Sordo ise tıpkı Monte Carlo Rallisi’nde olduğu gibi bu sezonki çıkışını sürdürdü ve yarışı altıncı sırada tamamladı. Hayden Paddon ve co-pilot John Kennard’ın zorlu rakiplerine rağmen yarışı ikinci sırada bitirmesi, takım adına önemli bir zafer olarak nitelendirilirken, aynı zamanda halen geliştirilme aşamasında olan Hyundai i20 WRC’nin geleceğine de ışık tuttu.
Avustralyalı pilot Hayden Paddon bu önemli zaferle ilgili olarak, "Bu podyum bana ve takımdaki tüm arkadaşlarıma armağan olsun. Bizler tüm yarışları kazanmak ve mutlu sonuca ulaşmak için var gücümüzle çalışıyoruz, ama maalesef bazen istenmeyen kazalar veya arızalar yaşanabiliyor. Son etaplarda delinen radyatörden su akmaya başladı, ama neyse ki geçici bir çözüm bularak yarışı ikinci sırada bitirmeyi başardık ve bu yeni otomobili podyuma taşıdık. Gerçekten iyi bir hafta sonu oldu ve kendimi yeni nesil i20 WRC’nin içinde çok rahat hissettim. Bundan sonraki yarışları kazanmak için daha fazla mücadele edeceğiz fakat benim ve yeni i20 WRC’nin biraz daha zamana ihtiyacı var. Liderden beş puan geride olan bu genç takım, eminim ki çok daha başarılı sonuçlara imzasını atacak” dedi.
İsveç Rallisi Genel Klasman Sonuçları
1.S.Ogier / J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) 1:59:47.4
2.H.Paddon / J. Kennard (Hyundai i20 WRC) +29.8
3.M.Østberg / O. Floene (Ford Fiesta RS WRC) +55.6
4.A.Mikkelsen / A. Jaeger (Volkswagen Polo R WRC) +1:10.8
5.O.Tanak / R. Molder (Ford Fiesta RS WRC) +1:50.7
6.D.Sordo / M. Martí (Hyundai i20 WRC) +2:24.0
7.H.Solberg / I. Minor (Ford Fiesta RS WRC) +2:40.0
8.C.Breen / S. Martin (Citroën DS3 WRC) +2:44.6
9.E.Evans / C. Parry (Ford Fiesta R5) +5:17.0
10.T.Suninen / M. Markkula (Škoda Fabia R5) +5:31.6
-
Kia'nın küçük elektriklisi Türkiye'de...
Kia, 4 metrelik elektrikli modeli EV2’yi 1.599.000 TL’den başlayan lansman fiyatıyla satışa sundu
-
Merakla beklenen Hyundai'nin üretimi başladı
Hyundai, İzmit fabrikasından çıkacak ilk elektrikli modeli IONIQ 3’ün üretimine başladı
-
Toyota, yeni Hilux'ı satışa sundu
Yeni Hilux'ın ardından Toyota'nın yeni RAV4 modeli de yılın son çeyreğinde Türkiye pazarında olacak
-
Makyajlı Peugeot 308 dizel motorla geldi
Yenilenen Peugeot 308, dizel motor ve 2,36 milyon TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye'de...
-
Elektrikli GLC'de Türkiye'ye özel versiyon
Elektrikli Mercedes-Benz GLC'nin Türkiye pazarına özel versiyonu 5.720.000 TL'den başlıyor























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS