KONSEPT › İkonik G de elektriklenecek

İkonik G de elektriklenecek

06 Eylül 2021 / 14:04 Mercedes-Benz, IAA 2021 öncesinde gösterdiği Concept EQG ile bir ikonu geleceğe taşıyor

İkonik G de elektriklenecek

Mercedes-Benz, G-Serisi'nin tamamen elektrikli bir versiyonu üzerinde çalışıyor. Münih Otomobil Fuarı öncesinde tanıtılan Concept EQG, elektrikli G'ye çok da uzak olmadığımızı gösteriyor. Markanın değişmeyen tasarımı ve karakteristik özellikleriyle ün yapmış ikonik aracı, elektrikli gelecekte de çizgisini bozmayacak gibi görünüyor.

d29f466c4ca8173460619e9c144a976e_0.jpg

Üretim versiyonuna yakın bir konsept olarak tanıtılan Concept EQG'nin içten yanmalı motora sahip güncel G'nin merdiven tipi şasisini koruduğu ve bataryaların da bu platform içerisinde yer aldığı açıklanıyor. Pil boyutu veya menzil gibi değerler henüz açıklanmazken, konseptin her bir tekerleğin yanına yerleştirilmiş dört adet elektrikli motora sahip olduğu söyleniyor. İki vitesli bir şanzımanın kullanıldığı konsept, böylece düşük hızda arazi sürüşüne de imkan tanıyacak.

d29f466c4ca8173460619e9c144a976e_1.jpg

Concept EQG, içten yanmalı güncel versiyonun görünümünü korurken, farklılığını ise  bol aydınlatmalı elektrikli bir makyajla ortaya koyuyor. Otomobilin ızgarasının yerini alan kapalı ön panelde, Mercedes logosunda ve otomobilin yanındaki ikonik çıtalarda yer alan LED aydınlatmalar EQG'nin EV dünyasının bir üyesi olduğuna işaret ediyor. Ayrıca tavandaki düz rafın ön bölümünde de yine LED aydınlatmalar bulunuyor. İçten yanmalı modelin bagaj kapısındaki yedek lastiğe de veda eden EQG, bu bölümde şarj kablolarının konulabileceği kilitli bir kutuya yer veriyor.

Daimler tasarım başkanı Gordon Wagener Concept EQG ile ilgili olarak; "Bizim için en önemli şey, G-Serisi'nin DNA'sını koruyarak onu  EQ çağına ışınlamaktı" açıklamasını yaptı. 

ÇOK OKUNANLAR