SEKTÖREL › İlk Alfa SUV'si İstanbul Auto Show'a gelecek

İlk Alfa SUV'si İstanbul Auto Show'a gelecek

09 Nisan 2017 / 03:15 Stelvio, ülkemizde satışa sunulmadan önce İstanbul Auto Show 2017’de boy gösterecek

İlk Alfa SUV'si İstanbul Auto Show'a gelecek

Alfa Romeo’nun ilk SUV modeli olan Stelvio, 21 -30 Nisan 2017 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan İstanbul Autoshow’da boy göstermeye hazırlanıyor. Aralık ayında Alfa Romeo Ailesi’ne katılan Giulia ile birlikte markanın fuar standında yer alacak olan Stelvio, Türkiye’de ilk kez otomobilseverlerin karşısına çıkacak. Stelvio’nun, Türkiye’de yılın son çeyreğinde satışa sunulması planlanıyor.

Alfa Romeo Stelvio, iki farklı motor seçeneğiyle sunulacak. 2.0 litrelik turbo benzinli motor 280 bg, 2.2 litrelik turbo dizel motor ise 210 bg güç üretiyor. Tamamen yeni 2.0 litrelik turbo motor ve 200 bar ile çalışan yüksek basınçlı direkt enjeksiyon sistemi gibi teknolojilerin de katkısıyla, bütün devir bandı boyunca canlı bir karakter sergilediği açıklanan benzinli versiyon,  2250 d/d’de sunduğu 400 Nm'lik tork ve 5.7 saniyelik 0-100 km/s performansıyla dikkat çekiyor 

Stelvio'nun sportif karakterine uygun performansı sağlayan motorların her ikisi de gücünü 8-ileri otomatik şanzıman ve Q4 dört tekerlekten çekiş sistemi üzerinden tekerleklere aktarıyor. Otomobilin motor gamı daha sonra sunulacak olan 200 bg gücünde 2.0 litrelik turbo benzinli ve 180 bg gücünde 2.2 litre turbo dizel motorlarla tamamlanacak. Her iki motor seçeneği 8-ileriotomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi Q4 ile kombine edilecek. 180 bg gücündeki 2.2 litrelik turbo dizel motor ayrıca arkadan itişli olarak da sipariş edilebilecek.

ÇOK OKUNANLAR