YENİ MODELLER › Infiniti Q60 Sports Coupe Detroit’te ortaya çıktı

Infiniti Q60 Sports Coupe Detroit’te ortaya çıktı

18 Ocak 2016 / 10:56 Yeni otomobilin 2016’nın son çeyreğinde Avrupa ile Türkiye’de de satışa sunulması planlanıyor

Infiniti Q60 Sports Coupe Detroit’te ortaya çıktı

Infiniti yeni Q60 Sports Coupe modelini 2016 Detroit Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkardı. Ön gösterimi geçtiğimiz yılın Mart ayında düzenlenen 2015 Cenevre Otomobil Fuarı’nda aynı ismi paylaşan bir konsept otomobil ile yapılan yeni model, şık tasarımı ile dikkat çekiyor. Daha pürüzsüz tasarımı ve ön tamponda yer alan hava girişleri sayesinde 0.28 Cd’lik hava sürtünme katsayısına sahip olan otomobil’in V6 motora sahip olan versiyonlarında ise Aktif Izgara Kapatıcı (Active Grille Shutter) teknolojisine yer alıyor. Bu teknoloji ile birlikte otomobilin ızgarası normal sürüşlerde hava geçirmeyerek hava sürtünmesini azaltıyor, sportif sürüşlerde ise açılarak motora daha fazla havanın ulaşmasını sağlıyor.

Yeni otomobil 305 bg ve 405 bg olmak üzere iki farklı güç çıkışına sahip olan 3-litre hacimli çift turbolu V6 ve 211 bg gücündeki dört silindirli 2-litre hacimli turbo benzinli olmak üzere üç farklı motor seçeneğine sahip. Ürettikleri gücü 7-ileri otomatik şanzıman üzerinden arka tekerleklerine aktaran bu motorlar, ayrıca opsiyonel olarak dört tekerlekten çekiş sistemi ile birlikte tercih edilebilecek.

Standart olarak 19 inçlik alaşım jantlar ile birlikte sunulacak olan otomobilin V6 motora sahip versiyonları Infiniti’nin ikinci jenerasyon direkt adaptif direksiyonuna sahip olacak. Bu direksiyona sahip olan otomobillerde sürücüler Standard, Snow (Kar), Eco, Sport, Sport+ ve Customize (Kişisel) olmak üzere altı farklı direksiyon tepkisinden birini seçebilecek. Ayrıca Infiniti Q60 Sport’ta sunulan Dinamik Dijital Süspansiyon sisteminin uyarlanmış bir versiyonuna da sahip olan yeni otomobil Infiniti’nin iddialarına göre sınıfının en iyi yol tutuşuna sahip olacak.

İç mekanda tamamen yeni 13 hoparlörlü Bose ses sistemine ve üreticinin son model InTuition infotainment sistemin sahip olan yeni Infiniti Q60 Sports Coupe’nin bu yılın son çeyreğinde Avrupa pazarı ile birlikte Türkiye’de de satışa sunulması planlanıyor. Infiniti’nin Türkiye’ye Q60 Sports Coupe modelinin 2-litre hacimli turbo motora sahip arkadan itişli versiyonunu ve 405 bg güç üreten 3-litre hacimli çift turbo V6 motora sahip dört tekerlekten çekişli versiyonunu getireceği tahmin ediliyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR