SEKTÖREL › Jaguar Land Rover “Open Innovation” stratejisini açıkladı

Jaguar Land Rover “Open Innovation” stratejisini açıkladı

28 Nisan 2022 / 19:36 JLR, bu strateji kapsamında start-up şirketleriyle iş birlikleri gerçekleştirecek

Jaguar Land Rover “Open Innovation” stratejisini açıkladı

Jaguar Land Rover, Open Innovation Stratejisi'ni açıkladı. Markanın bu planının temelinde geliştirilen yeni nesil teknolojilerle sürdürülebilirliği hızlandırma ve 2039 yılına kadar sıfır karbon ayak izi hedefini desteklemek yatıyor. Open Innovation Stratejisi kapsamında Jaguar Land Rover elektrifikasyon, bağlanılabilirlik, dijital hizmetler ve metaverse gibi konularda start-up şirketlerle iş birlikleri de gerçekleştirecek.

Jaguar Land Rover, Open Innovation Stratejisi'ni tüm dünya geneline yaymayı hedefliyor. İngiliz marka bu strateji için sürdürülebilirlik, mühendislik, tasarım, araştırma ve üretim dahil olmak üzere çeşitli iş alanlarından stratejiyi yönlendirmeye öncülük edecek 70'ten fazla çalışanını bu alanda değerlendirmek üzere görevlendirdi.

Jaguar Land Rover, Open Innovation stratejisinden maksimum seviyede yararlanmak için iç yapısında da değişikliğe gidiyor. Görevlendirilen çalışanlar, program ortaklarının iş akışlarını yönlendirecek ve bu yönlendirmeler için belirli bölgeler de belirleyecekler. Ayrıca seçilen iş ortaklarının sonraki aşamalarda şirket süreçlerine dahil edilmesini de sağlayacaklar. Bu ekibin zamanının yüzde 20'sini resmi olarak Open Innovation Stratejisi’ne ayırması beklenecek. 

76103274b657a4c726737db4548cd343_0.jpg

Open Innovation Stratejisi'nin Jaguar Land Rover’ın Modern Lüks kavramına desteği, sektör uzmanları ve önde gelen yenilikçi şirketlerle iş birliği yaparak, müşteriler için en iyi deneyimi geliştirmek adına çalışacak olması. Bu sayede İngiliz marka, birinci sınıf araçlar ve hizmetler geliştirmek için Ar-Ge faaliyetlerini dış kaynak kullanımıyla yapmak yerine, iş birliği sonucunda kazandığı yeni ve güncel teknolojileri, kendi köklü mühendislik geçmişiyle entegre hâle getirecek.

Open Innovation Stratejisi doğrultusunda Jaguar Land Rover, Brezilya'da iki önemli start-up şirketiyle iş birliği gerçekleştirdi. Markanın Brezilya'da yer alan üretim tesisi ve ülkenin start-up şirketler bakımından güçlü bir ekosisteme sahip olması Jaguar Land Rover'ın tercihini bu yöne çekti.

Open Innovation stratejisi kapsamında; Sao Paulo merkezli Cubo Itau Fintech firmasıyla ile bir iş birliği gerçekleştirildi. Cubo Itau Fintech; tarım, sağlık ve perakende gibi yüzlerce start-up şirkete ev sahipliği yapan merkez konumunda çalışıyor. Jaguar Land Rover’ın, Güney Amerika'daki start-up firmaları, fonlar ve şirketlerle arasında yeni bir ekosistem oluşturmasına yardımcı olacak Cubo Itau, Jaguar Land Rover'ın Agile (çevik) kültüre geçişinde de katkı sağlayacak. Agile yani çevik çalışma kültürü, yazılım geliştirmede kullanılan proje yönetimine özel bir yaklaşım olarak tanımlanıyor ve bu yöntem ekiplerin öngörülemez yazılım geliştirme süreçlerine çeviklikle cevap vermesini sağlıyor. 

İş birliği yapılan bir diğer start-up olan Firjan kar amacı gütmeyen bir organizasyon. Brezilya Rio De Jenario'da bulunan Firjan 10 bine ulaşan ağıyla rekabet gücü, eğitim ve yaşam kalitesini artırmayı kendisine hedef belirlemiş bir şirket. Firjan ayrıca otomotiv sektöründeki üretim ortamında yenilikçi çözümler için bulunduğu bölgedeki önemli start-up şirketlerle bağlantılara da sahip.

Plug and Play ise Birleşik Krallık’ta kurulan türünün ilk örneği bir inovasyon merkezi. Birleşik Krallık teknolojisinin küresel ölçekte büyümesini destekleme amacıyla 2006 yılında kuruldu. Merkez ofisi Jaguar Land Rover’ın yönetim merkezinde bulunan firma yakın zamanda kendi merkezine taşınacak. Plug and Play'in BNP Paribas, Facebook ve çeşitli otomotiv firmalarının belirli inovasyon ihtiyaçlarını karşılaması için çalışmaları bulunuyor.

ÇOK OKUNANLAR