SEKTÖREL › Kompakt Infiniti Frankfurt'u bekliyor...

Kompakt Infiniti Frankfurt'u bekliyor...

11 Ağustos 2013 / 23:43 Infiniti'nin kompakt sınıftaki yeni modeli Q30'un konsept versiyonu 10 Eylül'de gün ışığına çıkacak

Kompakt Infiniti Frankfurt'u bekliyor...
İlk kez bu yılın Ocak ayında Detroit’te Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı'nda görücüye çıkan Infiniti Q50 gibi, Q30 konsepti de Infiniti konsept üçlemesinin (Essence, Etherea ve Emerg-e) dramatik tasarım ipuçlarını üzerinde taşıyor. Frankfurt Otomobil Fuarı'nda sergilenecek olan Q30 konseptiyle ilgili henüz herhangi bir teknik bilgi bulunmuyor, ancak Infiniti, bu otomobile önemli bir misyon yüklemiş gibi görünüyor.

Infiniti Motor Company, Ltd. Başkanı Johan de Nysschen: “Infiniti Q30 Concept modeli, agresif global büyüme stratejimizin temelini oluşturan ürün portföyü genişlemesine bir başlangıç niteliği taşıyor. Modern ve genç düşünce sistemine sahip premium müşterileri cezp etme arayışımızda, Infiniti Q30 belirgin bir tarza sahip olması ile yeni kalite seviyemizi belirliyor olacak’ diye konuştu.
 
Infiniti Baş Tasarım Sorumlusu Alfonso Albaisa da otomobille ilgili düşüncelerini şöyle dile getiriyor: “Q30 Concept modeli oldukça şık, zarif ve baştan çıkarıcı. Çitalar gibi hızlı. Büyük kedilere baktığınızda, bu kedilerin bir zarafete ve hafif uzun adımlarla hareket etme özelliğine sahip olduklarını görürsünüz. Neredeyse yüzüyor gibi görünürler. Q30 Concept ile hedeflediğimiz kas yapısı işte bu.”

Infiniti’nin yakında çıkacak olan kompakt modeli, markanın Performans Direktörü Sebastian Vettel’in en başından itibaren etkide bulunacağı ilk Infiniti modeli olacak. Performans, tasarım ve kalite algısı ile yeni nesil Infiniti’lerin neye benzeyeceği konusunda ipuçları taşıyan Infiniti Q30 Concept, Frankfurt Otomobil Fuarı’nda 10 Eylül Salı günü saat: 10.00’da yapılacak basın toplantısı ile tanıtılacak.

ÇOK OKUNANLAR