MOTORSPORLARI › Le Mans’da kazanan Porsche oldu!

Le Mans’da kazanan Porsche oldu!

16 Haziran 2015 / 23:15 Le Mans’da ilk iki sırayı alan Porsche, Audi’nin üst üste altıncı galibiyetini engelledi

Le Mans’da kazanan Porsche oldu!

Porsche, dünyanın en zorlu otomobil yarışlarından biri olarak gösterilen Le Mans 24 Saat yarışında, 17. zaferini elde ederek, bu yıl 83.’sü düzenlenen yarışın tarihinde en başarılı otomobil markası oldu. Alman üretici 919 Hybrid yarış otomobili ile efsanevi yarışı ilk iki sırada bitirmeyi başardı.

Geçtiğimiz hafta sonu Cumartesi günü Türkiye saati ile 16:00’da start alan ve Porsche Takımı’nın 3 araçla katıldığı 83. Le Mans 24 Saat yarışında, Nico Hülkenberg (Almanya), Nick Tandy (İngiltere) ve Earl Bamber (Yeni Zelanda) tarafından kullanılan 19 numaralı Porsche 919 Hybrid, birinci sırada yer aldı. Timo Bernhard (Almanya), Brendon Hartley (Yeni Zelanda) ve Mark Webber (Avustralya) pilotajındaki 17 numaralı 919 Hybrid ise, yarışı ikinci sırada bitirdi. Podyumun üçüncü basamağında ise Benoit Treluyer (Fransa), Andre Lotterer (Almanya) ve Marcel Fassler (İsviçre) kontrolündeki Audi’nin 7 numaralı R18 e-tron quattro Porsche’nin yarıştaki diğer temsilcisi olan 18 kapı numaralı otomobil ise, yarışı 5’inci sırada tamamladı.

Bu yıl alınan başarının ardından, Porsche bu yıl 83. kez startı verilen yarışı 17 kez kazanarak, Le Mans 24 Saat yarışının gelmiş geçmiş en başarılı takımı unvanını kazandı. Porsche, bu yarışı ilk kez 45 yıl önce kazanmış, ilk iki sırayı ise en son 1998 yılında elde etmişti.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR