SEKTÖREL › Lexus dünyanın ilk dövmeli aracını tanıttı

Lexus dünyanın ilk dövmeli aracını tanıttı

29 Mart 2020 / 00:54 Lexus, dövmeli UX'te geleneksel Japon sanatını ve yüksek işçilik kalitesini sergiledi

Lexus dünyanın ilk dövmeli aracını tanıttı

Lexus, SUV modeli UX üzerinde çok özel bir dövme çalışması yaptırdı. Bu eşsiz yorum, dünyanın önde gelen dövme sanatçılarından Claudia De Sabe'nin imzasını taşıyor ve UX'i dünyanın ilk dövmeli aracı yapıyor.

Beyaz bir aracı “tuval” ve Dremel matkap aletini ise dövme iğnesi olarak kullanan sanatçı, UX’in uzunluğu boyunca “koi balığı” tasarımını uygulamış. Koi motifi, geleneksel Japon sanatında iyi şansı ve azmi temsil ediyor.

abf2da5f9dc019e558210be6ffbc75a0_1.jpg

Sanatçı Claudia De Sabe, yüzeydeki boyayı Dremel matkabı yardımıyla delerek kompleks desenler oluşturmak üzere alttaki metali ortaya çıkarmış. Ardından ise detayları yaratmak için beş litrelik yüksek kaliteli otomobil boyası kullanılmış. Daha güçlü 3 boyutlu efektler uygulamak ve vurguları ortaya çıkarmak adına son dokunuşlar ise altın varak ile gerçekleştirmiş. Tüm bunların ardından da aracın üzerine koruyucu bir cila kaplaması yapılmış. 

Dövmeli UX eseri ilk çizimlerden itibaren, haftada 5 gün, 8 saatlik yoğun bir çalışmayla 6 aylık bir süreçte tamamlanmış. Dövmeli UX için herhangi bir fiyat verilmezken, böyle ısmarlama bir çalışmanın 120 bin sterlini bulacağı ifade ediliyor.

abf2da5f9dc019e558210be6ffbc75a0_0.jpg

ÇOK OKUNANLAR