MOTORSPORLARI › Loeb, 208 T16 PikesPeak ile rekor kırdı...

Loeb, 208 T16 PikesPeak ile rekor kırdı...

02 Temmuz 2013 / 02:00 Sébastien Loeb, zorlu PikesPeak yarışını kazanmakla kalmadı, aynı zamanda bir rekora da imza attı

Loeb, 208 T16 PikesPeak ile rekor kırdı...
Sébastien Loeb ile 208 T16 PikesPeak, PikesPeak’in zirvesine çıkılan 20 kilometrelik parkurda 8 dakika 13 saniye 878 saliselik bir derece yaparak sadece dünyanın en yüksek rakımlı yarışını kazanmakla kalmadılar, aynı zamanda ortalama 145 km/s hız yaparak inanılmaz bir rekor kırdılar.

Fransız ikili, bu müthiş performansla, o zamana kadar 9’46”164 ile Rhys Millen’in elinde bulunan rekoru açık ara farkla kırmış oldular. Rekordaki bu 1 buçuk dakikayı aşan ilerleme gerçekten inanılmaz. Loeb sevincini; “8’20 hatta 8’15 gibi bir derece düşünüyordum, ama bu kadarını hiç ummuyordum doğrusu” diyerek dile getirdi.

208 T16 PikesPeak’in pilotu, bu tehlikeli oyundan gerçekten alnının akıyla çıktı. “Başlama anında gerçekten üzerimde bir baskı vardı, çünkü bu tırmanış, bütün Peugeot Sport ekibi için sekiz aylık bir çalışmanın son noktasını teşkil ediyordu. Aynı zamanda ortaklarımız Red Bull, Total ve Michelin için de tabi. Acaba sonuna kadar zorlasam mı yoksa belli bir dereceyi garanti mi etsem diye tereddüt ediyordum, ama bir kere yarış başladıktan sonra bu müthiş aracın bütün sınırlarını zorlamaktan kendimi alamadım.”

Peugeot, 1988 yılında Ari Vatanen’le ve 1989’da RobbyUnser ile Colorado’da kazandığı zaferlere bu birincilikle bir yenisi daha eklemiş oldu. Nitekim, RobbyUnser de bu yarışta Fransız ekibinde yer alarak, kırılması zor bu rekorun gerçekleştirilmesine içeriden tanıklık etmiş oldu.

ÇOK OKUNANLAR