MOTORSPORLARI › Loeb, C-Elysee ile WTCC'de!

Loeb, C-Elysee ile WTCC'de!

29 Temmuz 2013 / 00:29 Citroën, WTCC'ye katılacağını açıkladıktan bir ay sonra, Sebastien Loeb tarafından kullanılacak olan otomobilini tanıttı

Loeb, C-Elysee ile WTCC'de!
Citroën; 2014'te Dünya Binek Otomobil Şampiyonası'na, efsane pilot Sebastian Loeb tarafından kullanılacak olan Citroën C-Elysée ile katılacak. Citroën CEO'su Frederic Banzet;  'WTCC yarışlarının Fas, Latin Amerika, Çin ve Rusya da yapılıyor olması bizim için büyük bir avantaj, C-Elysée'yi yarış otomobili olarak seçmemizin sebeplerinden biri de markamızın bu bölgelerdeki tanıtım faaliyetlerine olacak katkısıdır. ' diye konuştu.  

Citroën Racing Teknik Direktörü Xavier Mestelan-Pinon; ' Teknik bakış açısı olarak yarışacak aracın üç hacimli bir sedan olması aerodinamik değerler için idealdir. Bu kapsamda C-Elysée mükemmel bir seçim oldu. Ancak bu bizim pist yarışları için tasarladığımız ilk araç. Bu yüzden yaptıklarımızı ve aldığımız kararları sürekli olarak sorguladık. Bu da operasyonun en heyecanlı kısmını oluşturdu' şeklinde görüş belirtti.

Dünya Ralli Şampiyonası'nda kazandığı başarılar ile markalar klasmanında 8 kez üst üste şampiyonluğunu ilan eden Citroën; WTCC'ye C-Elysée modeli ile katılarak, motor sporlarına verdiği önemin altını bir kez daha çiziyor. C-Elysée WTCC, 1.6 litrelik, direkt enjeksiyona ve turboya sahip DS3 WRC ile aynı motoru  paylaşıyor. Önden çekişli ve  6-ileri vitesli bir şanzımana sahip olan C-Elysée'nin motoru toplam 380 bg güç üretiyor. 18 inçlik jantları ve kaslı ön tamponu ile dikkat çeken C-Elysée, arkada kullanılan kanat tasarımı ile tam bir yarış otomobili görünümü sunuyor. Yeni sezonda Sebastian Loeb'ün direksiyon başına geçeceği C-Elysée'nin test sürüşleri devam ederken araç ilk olarak Eylül ayındaki 2013 Frankfurt Otomobil Fuarı'nda vitrine çıkacak.

ÇOK OKUNANLAR