LANSMAN › Makyajlı Citroen C3 Türkiye'de...

Makyajlı Citroen C3 Türkiye'de...

22 Eylül 2020 / 23:31 Daha fazla konfor ve kişiselleştirme seçeneği sunan makyajlı Citroen C3 Türkiye pazarına sunuldu

Makyajlı Citroen C3 Türkiye'de...

Citroen gamının en fazla satan modeli olan ve Avrupa pazarında B segmentinin en fazla tercih edilen ilk 5 otomobili arasında yer alan C3'ün tasarım dili yenilenen ve konfor özellikleri geliştirilen makyajlı versiyonu 156.500 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Feel, Feel Bold ve Shine donanım paketleri bulunan otomobilin Shine donanımlı en üst versiyonu 194.500 TL'lik fiyat etiketi taşıyor. Tüm versiyonlarda bu fiyatlar üzerinden 5 bin TL'lik kampanya indirimi sunan Citroen Türkiye bu yılın sonuna kadar 4 bin adetlik C3 satışı gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Citroën C3 ülkemize Euro 6 emisyon normlarını karşılayan benzinli motor seçenekleriyle ithal ediliyor. Başlangıç seviyesinde; sadece 5-ileri manuel şanzımanla sunulan 83 beygir gücünde üç silindirli PureTech 83 S&S motor yer alırken, bir üst basamakta ise tam otomatik EAT6 şanzımanla kombine edilen 110 beygirlik PureTech 110 S&S ünite görev yapıyor.

c36a6f4a1f1aad0962e79e19d33840b7_3.jpg

Makyajlı C3, 2016 yılında Paris Otomobil Fuarında sergilenen CXPERIENCE konsept otomobilinden esintiler taşıyan yeni bir yüze sahip. Yeni ön tasarım otomobile daha heybetli bir görünüm kazandırırken, Citroen logosu ile birlikte LED gündüz farları arasında uzanan krom şerit de C3'ün genişlik algısına katkı sağlıyor. Tüm donanım seviyelerinde LED teknolojisili farlar sunan C3'ün stop lambaları da 3-boyutlu bir tasarıma sahip. 

C3'te versiyona bağlı olarak sunulan yan Airbump® sadece farklı bir görünüm ve markaya özgü bir imza olmakla kalmıyor, aynı zamanda olası küçük göçük ve çiziklere karşı otomobilin yan gövdesini koruyor. Yeniden tasarlanan ve müşterinin seçtiği renk paketine uygun bir renkle çevrelenen bu bölüm üç kapsülden oluşuyor. Müşterilere artık çok daha fazla seçenek sunan yeni C3 kişiselleştirme konusunu da ileriye taşıyor. Otomobil, yedi gövde rengi, Airbump® ve sis lambalarını çevreleyen dört renk paketi, dört tavan rengi seçeneği, üç tavan dekoru rengi dışında yeni jant modelleriyle de kişiselleştirilebiliyor. Kişiselleştirme programı, La Maison Citroën (Techwood renk teması) ve huzur veren İskandinav tarzı iç mekânda da devam ediyor. Standart olarak sunulan renk teması dışında biri daha sıcak ve şık, diğeri daha dinamik olmak üzere iki renk seçeneği daha bulunuyor. Dinamik bir görünüm sergileyen kaliteli malzemelerle bezenen iç mekânda uygulanan renkli şeritler de kalite hissini yukarıya taşıyor.

c36a6f4a1f1aad0962e79e19d33840b7_2.jpg

C3 ayrıca Citroën Advanced Comfort® programı kapsamında araç içerisinde geçen süreyi "ev" konforuna dönüştüren çözümlerle donatılıyor. Otomobilin geniş ve cömert koltukları büyük bir özenle şekillendirilmiş. Tıpkı yeni C5 Aircross SUV gibi makyajlı C3 de Advanced Comfort koltuklarla donatılıyor. C3 ayrıca zekice uygulanan saklama alanları, geniş bagaj hacmi ve pratik kullanım özellikleriyle de günlük yaşamı kolaylaştırıyor. 

SINIFININ EN KONFORLU SÜSPANSİYONU 
C3'ün özel süspansiyon sistemiyle bu sınıfta benzersiz bir sürüş kalitesi ve akustik konfor sunduğu açıklanıyor. Tipik Citroën sürüş özellikleri sunan yeni C3'ün yolcuları dış dünyadan izole ederek bir koza etkisi yarattığı açıklanıyor.

Otomobil güvenlik donanlarıyla da iddialı. C3; yeni ön park sensörü, anahtarsız giriş ve çalıştırma, aktif güvenlik fren sistemi, sürücü yorgunluk uyarı sistemi, sürücü dikkat uyarı sistemi, kör nokta uyarı sistemi, geri görüş kamerası, yokuş kalkış desteği, şerit ihlal uyarı sistemi, hız limit panoları okuma sistemi, hız sabitleme ve hız sınırlandırma olmak üzere sürüş güvenliğini ve sürüş konforunu destekleyen 12 adet sürüş destek sistemi ile yollara çıkıyor. MIRROR SCREEN; Apple CarPlay™ teknolojisi akıllı telefonun sisteme bağlanmasını ve akıllı telefon ekranının aracın ekranına yansıtılmasına imkân sağlıyor. 

c36a6f4a1f1aad0962e79e19d33840b7_0.jpg

ÇOK OKUNANLAR