SEKTÖREL › Makyajlı Discovery Türkiye'de...

Makyajlı Discovery Türkiye'de...

20 Mart 2021 / 11:35 Güncellenen Land Rover Discovery 2.0 litrelik benzinli motor seçeceğiyle ithal ediliyor

Makyajlı Discovery Türkiye'de...

Land Rover Discovery'nin makyajlı versiyonu 1.370.267 TL’den başlayan fiyatlarla
onlinesatis.landrover.com.tr adresinden satışa sunulmaya başlandı. Türkiye pazarına 300 bg güç ve 400 Nm'lik tork verileri sunan 2.0 litrelik dört silindirli turbo-benzinli motor seçeneğiyle ithal edilen makyajlı Discovery, yedi koltuk seçeneği sunmaya da devam ediyor. 

Discovery'nin dış tasarımında gerçekleştirilen makyaj, özellikle aydınlatma gruplarında kendini gösteriyor. Farların altına yerleştirilen yeni LED gündüz aydınlatması ve kayar sinyal ışıkları otomobile sofistike bir görünüm sağlarken, yenilenen ön tampondaki yan havalandırma kanallarıyla da daha dinamik bir görünüm sunuluyor. Yeni Discovery’nin arka tasarımındaki dokunuşlar ise bagaj kapağında yer alan yeni parlak siyah panel ve yeni LED stopları kapsıyor.

7322ee05b5eaf8843aeade8f81a0ba6c_2.jpg

Yeni Discovery, kullanıcılarına Land Rover’ın en son teknoloji Pivi Pro bilgi-eğlence sistemini sunuyor. Tamamen yenilenen orta konsol bir önceki versiyonuna göre yüzde 48 oranında büyüyen 11,4 inçlik tam HD dokunmatik ekranı içeriyor. Buna ek olarak 12,3 inçlik dijital gösterge paneline sahip olan Discovery’de, sürüş bilgilerini doğrudan sürücünün göz hizasına yerleştiren ve böylece yol güvenliğini artıran Head-Up Display opsiyonel olarak sunuluyor.

7322ee05b5eaf8843aeade8f81a0ba6c_4.jpg

Discovery'de yer alan Apple CarPlay sayesinde akıllı telefon entegrasyonu kolaylaşırken, gelişmiş Bluetooth teknolojisi ile aynı anda iki akıllı telefon sisteme bağlanabiliyor. Yeni direksiyon simidi kullanım anında parlaklığı artan kontrol düğmeleriyle dikkat çekiyor. Yeni Discovery’de tasarımı güncellenen ikinci sıra koltukların daha konforlu bir yolculuğa olanak sağlarken, arka koltuklarda yer alan yeni havalandırma kanalları ve klima kontrollerinin ise daha kuvvetli bir hava akışına imkan tanıdığı açıklanıyor.

7322ee05b5eaf8843aeade8f81a0ba6c_1.jpg

PM2.5 hava filtreleme teknolojisine sahip makyajlı Discovery, konforlu ve sağlıklı bir yolculuk amacıyla kabin içi hava arındırma sistemi ile desteklenmiş. Sistem aktif olarak gelen havayı analiz edip kalitesini ölçtükten sonra otomatik olarak devreye girerek kabindeki alerjenlerin, toksinlerin ve zararlı partiküllerin seviyesini minimuma indirerek içerdeki havayı temizleyebiliyor. 

Discovery ailesinin genlerinde var olan fonksiyonelliği daha da ileriye taşıyan Discovery, ayak hareketini algılayabilen otomatik bagaj kapağını HSE donanım seviyesinde standart olarak sunuyor. Yine HSE donanım seviyesinde standart olarak gelen yedi koltuk seçeneğinde, tüm koltuklar açıkken bile 258 litrelik bir alan sunan bagaj, güç çıkışlarıyla tüm yolcuların elektronik cihazlarını şarj etmesine imkan tanıyor.

fbdf2e4839e787549bf87bdb03ac8bec_0.jpg

Opsiyonel Akıllı Koltuk Katlama teknolojisi, merkezi dokunmatik ekran kullanılarak oturma düzeninin zahmetsizce yapılandırılabilmesine izin verirken, ikinci nesil “Activity Key” anahtarı ise macera tutkunlarına isteğe bağlı olarak sunuluyor. Yeni Discovery, dokunmatik ekrana sahip yeni nesil anahtarı ve anahtarın üzerinde bulunan dijital saatle de dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.

7322ee05b5eaf8843aeade8f81a0ba6c_3.jpg

Terrain Response teknolojisi ile Discovery, her türlü sürüş koşuluna otomatik olarak uyum sağlayacak şekilde kendini hazırlarken, yeni “Wade Modu” ise derin su geçişi için gereken optimizasyonu sağlıyor. HSE donanım seviyesinde standart olarak gelen Kişiselleştirilebilen Terrain Response, Land Rover Discovery'nin gaz tepkilerini, vites değiştirme noktalarını, direksiyon ve süspansiyon ayarlarını sürücünün tercihine ve gereksinimlerine göre ayarlamasına olanak tanırken, arazi kullanımı için ise sürüş deneyimi kişiselleştirilebiliyor.

Yeni Discovery aynı zamanda ClearSight Ground View teknolojisinden yararlanarak Pivi Pro ekranı ile zeminin kolaylıkla görülebilmesine izin veriyor. Ayrıca aracın alt kısmı ve tekerlekler de dahil olmak üzere çeşitli açılardan sağlanan görüntüler de arazi kullanımında kolaylık sağlıyor. 

ÇOK OKUNANLAR