SEKTÖREL › Makyajlı Megane Sedan satışa sunuldu

Makyajlı Megane Sedan satışa sunuldu

09 Şubat 2021 / 00:56 Yenilenen Megane Sedan, gelişmiş donanım özellikleri ve yeni bir motor seçeneği sunuyor

Makyajlı Megane Sedan satışa sunuldu

Bursa’daki OYAK Renault Otomobil Fabrikaları’nda üretilip 30’a yakın ülkeye ihraç edilen ve 2020 sonu itibarıyla Türkiye’nin en çok satan ilk 3 otomobilinden biri olan Megane Sedan'ın makyajlı versiyonu 198 bin 100 TL’den başlayan fiyatlarla yeniden yollarımıza çıkıyor. 

%100 Pure Vision LED teknolojisine sahip olan Megane Sedan, ön bölümündeki hafif dokunuşlar sayesinde daha şık bir görünüm sunuyor. Yeni tampon ve krom bileşenleri olan yeni bir ızgarayla gelen otomobilde ayrıca yeni çamurluklar ve kapı kolu aydınlatması da bulunuyor. Ön taraftaki bir diğer yenilik de aerodinamik yapıyı iyileştiren hava deflektörleri olarak karşımıza çıkıyor. Cosmo Mavi ve İnci Beyazı da dahil olmak üzere 7 farklı dış renk seçeneğiyle sunulan makyajlı Megane Sedan, 16 ila 18 inç arasında değişen jant seçenekleriyle satın alınabiliyor.

c12ca7495b5a23ab2457bd375790d6e4_4.jpg

Megane Sedan'ın kabininde de dikkat çekici yenilikler mevcut. Elektrokrom çerçevesiz dikiz aynası ve krom kaplamalı klima kumandalarına sahip olan Megane Sedan’da yer verilen yeni döşemeler de iç mekan ambiyansını tamamlıyor. Elektrikli ayarlanabilir sürücü koltuğu ise konforu artıran yenilikler arasında yer alıyor. Makyajlı Renault Megane Sedan’a sezgiselliği artıran, ergonomi için ayarları sadeleştiren yeni ortam renkleri de gelmiş.

c12ca7495b5a23ab2457bd375790d6e4_3.jpg

Artık 10.2 inçlik dijital gösterge seçeneği de sunan Megane Sedan, gösterge paneline ek olarak 9,3 inçlik multimedya ekranıyla da tercih edilebiliyor. Yeni nesil Renault EASY LINK multimedya sistemi, navigasyon ve araç bilgilerinin yanı sıra Eco, Comfort, Sport ve MySense olmak üzere dört farklı sürüş modu sunan MULTI-SENSE ayarlarını da içeriyor. Apple CarPlay desteği sunan Renault EASY LINK daha akıcı bir arayüzü sahip.

Megane Sedan'daki sürüş detek sistemlerinin kontrolleri ise ergonomiyi daha da ileriye taşımak adına sdireksiyon simidinde bir araya getirilmiş. Bu noktada yeni sürüş destek sistemleri öne çıkıyor. (LDW) Şerit Takip Sistemi, (BSW) Kör Nokta Uyarı Sistemi gibi özellikleri sunmaya devam eden Megane Sedan, Stop&Go özellikli (ACC) Adaptif Cruise Control, (AEBS) Aktif Acil Fren Destek Sistemi ve (RCTA) Arka Çapraz Trafik Uyarı Sistemi gibi teknolojilerle artık daha güvenli bir otomobil. Tüm bunlara ek olarak ayak frenden çekildiğinde aracın sabit kalmasını sağlayan Auto-Hold özelliği de özellikle şehir içindeki sürüş konforunu artırmak için iyileştirilmiş. 

c12ca7495b5a23ab2457bd375790d6e4_0.jpgMOTOR GAMINDA ARTIK 1.0 TCe DE VAR

Megane Sedan'da artık Euro 6D normlarına uyumlu daha geniş bir motor gamı bulunuyor. Yakıt tüketimini ve CO2 emisyonlarını azaltmak için optimize edilmiş, tamamen yenilenen 115 bg'lik 1.0 TCe direkt enjeksiyonlu benzinli motor, manuel şanzımanla birlikte sunuluyor. 140 beygir gücündeki 1.3 TCe benzinli motor ise 6-ileri manuel'in yanı sıra 7-ileri çift kavramalı EDC şanzıman seçeneği de sunuyor. Megane Sedan'ın 1.5 Blue dCi dizel motor seçeneği de 6-ileri manuel veya 7-ileri çift kavramalı EDC şanzımanla satın alınabiliyor.

c12ca7495b5a23ab2457bd375790d6e4_2.jpg2016 yılının Ekim ayında lanse ettikleri Megane Sedan’ın Türk tüketicisi tarafından büyük bir beğeniyle karşılandığını ifade eden Renault MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş; "2017'de Otomotiv Gazetecileri Derneği tarafından Türkiye'de Yılın Otomobili Ödülü'ne layık görülmesi ve lanse edildiği günden bu yana ulaştığı 142 bini aşkın satış adedi, otomobilin başarısını ortaya koyuyor. Bursa'daki OYAK Renault Otomobil Fabrikaları'nda Türk işçisi ve mühendisinin ellerinden çıkan Megane Sedan, 2020'de Türkiye'nin en çok satan üç otomobilinden biri oldu. Daha fazla ergonomi ve konfor odaklı şık tasarım dokunuşlarının yanı sıra daha fazla teknolojik özellikle gelen Megane Sedan, bu başarıyı artırarak sürdürecek. Türkiye, C-Sedan segmentinin ağırlıkta olduğu bir pazar. Öyle ki 2020 sonu itibarıyla C-Sedan segmenti, ülkemiz binek otomobil pazarından yüzde 33 pay alıyor. Böylesine önemli bir segmentte satılan her 5 araçtan biri olma özelliğini taşıyan Megane Sedan, yenilenen yüzüyle birlikte 21 yıldır aralıksız devam eden binek otomobil pazarı liderliğimizi geleceğe taşımak için önemli kozlarımızdan olacak" dedi.

ÇOK OKUNANLAR