LANSMAN › Makyajlı Renault Captur Türkiye'de

Makyajlı Renault Captur Türkiye'de

30 Mayıs 2017 / 16:46 Renault'nun yeni tasarım çizgisine uygun bir görünüm sunan Captur'un fiyatı 81.450 TL'den başlıyor

Makyajlı Renault Captur Türkiye'de

Avrupa’nın en çok satan crossover modeli konumundaki Renault Captur, ülkemizde de başarılı satış adetlerine ulaşan bir otomobil. Küçük crossover segmentinde geçtiğimiz yılı ikinci sırada tamamlayan Captur, Mayıs ayının sonundan itibaren, Renault showroom’larını ziyaret edenleri makyajlı yüzüyle karşılamaya başladı. Makyajlı Captur ile ülkemizde satışa sunulmadan birkaç gün önce Danimarka’nın Kopenhag şehrinde düzenlenen test sürüşü organizasyonunda bir araya geldik.

Captur, Kadjar ve Koleos modellerinden oluşan bir SUV/crossover gamına sahip olan Fransız marka, bu ailenin en küçük üyesini, diğer yeni nesil Renault modellerinde karşımıza çıkan güncel tasarım çizgisine uygun bir makyaj operasyonuna tabi tutmuş. Renault’nun yeni marka kimliğinin imzası niteliğindeki C-şekilli LED gündüz farı tasarımına kavuşan Captur’un stop grubu da benzer formda LED aydınlatmalarla şekillenmiş.  Artık daha iyi bir aydınlatma sunarak güvenliği arttıran Full-LED ‘Pure Vision’ teknolojisine de sahip olan Captur’un radyatör ızgarası da yenilenerek Renault’nun diğer crossover modelleriyle daha uyumlu hale getirilmiş. Bunların yanı sıra artık hem ön hem de arka tamponda yeni alt koruma plakaları bulunuyor. Icon ve Outdoor versiyonlarında sabit cam tavan opsiyonu da sunan Captur, bu donanım tercih edildiğinde daha aydınlık bir kabine kavuşuyor.

39ab402c9eb635d73107d4912867af11_0.jpg

Captur’un kabininde de bazı yenilikler bulunuyor. Daha zarif görünen iç mekanda kaliteli plastikler, parlak krom detaylar ve zarif renklerle karşılaşıyoruz. Direksiyon simidi artık daha kaliteli malzemelerden üretilirken, üst donanım seviyelerinde ise deri kaplama göze çarpıyor. Vites kolu ve bazı kumanda elemanları yenilenen makyajlı Captur’un ön konsolunun üst bölümünde kapaklı bir eşya gözü bulunuyor. Multimedya sistemi olarak ise üç farklı seçenek sunulmakta: Touch donanım seviyesinde, kullanıcının akıllı telefonunu araçla eşleştirdiğinde kullanılabilen basit ve akıllı bir sistem olan R&Go® mevcutken; Icon versiyonunda ise standart donanım olarak Media Nav Evolution adında daha kapsamlı bir multimedya sistemi sunuluyor. Icon’da opsiyonel, Outdoor donanım seviyesinde ise standart olan 7 inç dokunmatik ekranlı Renault R-LINK Evolution ise gerçek zamanlı navigasyon, 3G bağlantı, Bluetooth ve medya görüntüleme işlevlerini barındırıyor.

Makyajlı Captur yeni sürüş yardımcılarıyla da elini güçlendirmiş. Arka park sensörü ve geri görüş kamerası Icon ve Outdoor versiyonlarında standart olarak sunuluyor. Cruise Control, hız sınırlayıcı, Aktif acil fren destek sistemi (AEBS), ESP, hillholder, LED sis farları, Full LED farlar, C şeklinde LED gündüz farları, yağmur sensörü ve otomatik farlar da yenilenen Captur’de öne çıkan özellikler arasında.

81188610512aa53a483e46a577f3e42a_0.jpg

Motor gamına baktığımızda ise Captur’un ülkemizde biri benzinli diğeri ise dizel olmak üzere iki farklı motor seçeneğiyle sunulduğunu görüyoruz. Benzinli versiyonda 120 bg gücünde 1.2 litrelik turboşarjlı TCe motor görev yaparken, dizel versiyonun kaputunun altında ise 90 bg güç üreten 1.5 dCi ünite yer alıyor. Manuel veya çift kavramalı EDC şanzımanla satın alınabilen her iki motorda da Stop & Start sistemi bulunurken, dizel versiyonda ayrıca fren enerjisi geri kazanım özelliği de yer alıyor.

Makyajlı Captur, Touch, Icon ve Outdoor adında üç farklı donanım paketiyle sunuluyor. Zengin bir ekipman listesine sahip olan otomobilde, opsiyonel donanımların yanı sıra iç ve dış kişiselleştirme seçenekleri de sunulmakta. Captur’un en temel özelliklerinden biri olan çift renkli gövde seçeneği makyajlı versiyonda da yer alıyor ve müşterilere 30’u aşkın kombinasyon yaratma imkanı tanıyor. Ayrıca iç mekan için de farklı kaplama seçenekleri ve renk alternatifleri sunulmakta.

Makyajlı Captur ülkemizde 81.450 TL’den başlayan fiyat etiketleriyle sunuluyor. 1.2 TCe EDC motor seçeneğinin Touch donanımlı versiyonu baz fiyat etiketini taşırken, 1.5 dCi motora ve EDC şanzımana sahip dizel-otomatik seçenek ise 91.700 TL’den başlayan fiyatlarla sunuluyor.

Bahadır Bektaş / Kopenhag

ÇOK OKUNANLAR