LANSMAN › Makyajlı Scenic ailesi Türkiye'de...

Makyajlı Scenic ailesi Türkiye'de...

05 Nisan 2012 / 04:35 Makyajlı Renault Scenic ve Grand Scenic, yeni donanımlarıyla 13 Nisan'da satışa sunuluyor

Makyajlı Scenic ailesi Türkiye'de...
Geçtiğimiz yıl Avrupa'da MPV sınıfının en çok tercih edilen modeli olan Renault Scenic ve 7 kişilik Grand Scenic'in makyajlı versiyonları 13 Nisan'da bayilerdeki yerini alacak. 62.350 TL'den başlayan fiyatlarla sunulacak olan Scenic ailesi, artık daha modern bir görünüme, ‘Gökyüzü Mavisi’ ve ‘Nar Kırmızı’ adında yeni renk seçeneklerine ve yepyeni donanımlara sahip.

Makyajlı Renault Scenic özellikle önden yepyeni bir görünüm sunuyor. LED gündüz farları ve krom detaylarla daha dikkat çekici bir ön tasarıma kavuşan otomobilin tamponları, ön ızgarası ve farları da komple elden geçirilmiş. Scenic ile 7 kişilik Grand Scenic'in ön tasarımları arasında bazı farklar bulunuyor. Scenic'in ön tamponu daha sportif, Grand Scenic'in ise şık çizgiler barındırıyor. Scenic ailesinin tasarımcısı Jean-Philippe Texier bu farkı şu şekilde tanımlıyor: "Aracın ön kısmındaki tüm parçalar tamamen yeniden tasarlandı. Amacımız yeni Scénic’in dinamizmini ifade etmek ve Grand Scénic’in üst sınıf karakterini yansıtmak idi. Söz konusu geliştirme çalışması hem uzun hem de kısa versiyonlarda uygulanmış olup, tüm seride göze çarpmaktadır. Bu da krom ve siyah kaplama gibi statü artırıcı malzemelerin kullanılmasıyla elde edilebilmiştir.”

ELDEN GEÇİRİLEN KABİN YİNE ÇOK KULLANIŞLI
Scenic ailesinin iç mekanında da yenilikler bulunuyor. Kabinde yeni renklerin ve kaplamaların kullanıldığı MPV’deki yenilikler biri de leke tutmayan Teflon kumaşlar. Bunun yanında grafikleri yenilenen dijital gösterge tablosu da yenilikler arasında. Makyajlı Scenic ve Grand Scenic’de ayrıca yeni bir radyo–CD çalara da yer verilmiş. Bluetooth, USB ve iPod bağlantısının standart olduğu otomobilin ön paneli de daha kullanışlı hale getirilmiş. Renault’nun deneyimli MPV’si tıpkı daha önce de olduğu gibi yine geniş ve fonksiyonel bir kabine sahip. Scenic’in arka koltuk diz mesafesi, 235 mm ile segmentinin en iyisi durumunda. Arka koltuklarında fonksiyonel bir yapı sunan MPV’de  aynı zamanda kabinin dört bir yanına dağıtılmış 92 litreye kadar saklama alanı mevcut.

1.5 dCi MOTOR VE EDC ŞANZIMAN SEÇENEĞİ
Makyajlı Scenic ve Grand Scenic ülkemizde 110 bg gücünde 1.5 litrelik dCi turbodizel motorla sunulacak. Baz versiyonunda 6-ileri manuel şanzımanın görev yaptığı MPV'de ayrıca markanın çift kavramalı EDC (Efficient Dual Clutch) şanzımanı da sunuluyor. Hızlı vites geçişlerine sahip olan 6-ileri EDC, dizel motor ile uyumlu bir çalışma karakterine ve keyifli bir kullanıma sahip. EDC'nin avantajlarından biri, yakıt ekonomisi üzerindeki olumlu etkisi olarak göze çarpıyor. 6 ileri manuel şanzımana sahip Scenic 1.5 dCi 100 km'de ortalama 4.9 lt yakıt tüketirken, EDC şanzımanlı versiyonsa 4.7 lt/100 km'lik bir ortalama tüketime imza atıyor.

YENİ DONANIMLARA SAHİP
Türkiye’de Privilège donanımıyla sunulacak olan Scenic ve Grand Scenic’in yeni özellikleri de dikkat çekici. 'Yokuşta Kalkış Destek Sistemi' ve şerit değiştirirken sinyal koluna hafifçe dokunulmasıyla üç kez sinyal verilmesini sağlayan 'Şerit Değiştirme Fonksiyonlu Sinyaller' Scenic’in yeni standart donanımları arasında. Şerit Takip Asistanı ve Otomatik Uzun-Kısa Hüzmeli Far özelliklerini içeren Renault Visio System® ve Türkiye haritalı Carminat TomTom navigasyon sistemiyse Scenic ailesinde Teknoloji Paketi ile sunuluyor.

Makyajlı Scenic ailesi için İstanbul’da düzenlenen basın toplantısında bir konuşma yapan Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar; "Scenic’in Avrupa’da 1996 yılında lanse edilmesi bir segmentin yaratılmasına yol açmıştır. O dönemlerde Scenic, pazarın tek kompakt MPV’si durumundaydı. Günümüzde ise Avrupa’da zirvede yer almak için yaklaşık 15 model birbiriyle yarışıyor! Ürünün çekiciliği konusunda gerçek farklılığı sunabilmek, bizim için hayati önem taşıyor.” dedi.

Scenic ailesinin önemli özelliklerinin tanıtıldığı ve fiyatlarının açıklandığı basın toplantısının ardından aracın hem 6-ileri manuel hem de EDC şanzımanlı versiyonlarını kullanma fırsatı bulduk. Yeni gösterge tablosu ve kaplamalarıyla daha şık bir kabine sahip olan Scenic, konforlu ve sessiz bir sürüş karakterine sahip. 110 bg gücündeki 1.5 dCi motoru maksimum tork devrinden itibaren performans sıkıntısı yaşatmayan aracın EDC şanzımanı da hızlı vites geçişleriyle keyif veriyor.

Bahadır BEKTAŞ

RENAULT SCENIC VE GRAND SCENIC FİYATLARI
Scenic 1.5 dCi     62.350 TL
Scenic 1.5 dCi EDC     66.350 TL
Grand Scenic 1.5 dCi     65.350 TL
Grand Scenic 1.5 dCi EDC     69.350 TL

ÇOK OKUNANLAR