LANSMAN › Makyajlı Volkswagen Tiguan satışa sunuldu

Makyajlı Volkswagen Tiguan satışa sunuldu

14 Ekim 2020 / 10:03 Yeni bir görünüme ve dijital teknolojilere kavuşan Tiguan iki farklı motor seçeceğiyle Türkiye'de...

Makyajlı Volkswagen Tiguan satışa sunuldu

Geçtiğimiz yıl  911 bin üretilerek Volkswagen'in dünya genelindeki en başarılı modeli olan Tiguan'in makyajlı versiyonu ülkemizde satışa sunuldu. Yenilenen tasarım detayları, ileri sürüş destek teknolojileri, bilgi-eğlence ve klima kontrol sistemleriyle, Volkswagen Yetkili Satıcılarında satışa sunulan otomobil, her ikisi de 7-ileri DSG şanzımanla kombine edilmiş 150 beygir gücünde 1.5 TSI ve 4MOTION dört tekerlekten çekiş sistemine sahip 2.0 TDI motor seçenekleriyle satın alınabiliyor. Makyajlı Tiguan'ın benzinli versiyonu 435 bin TL'den, dizel motor seçeneği ise 724 bin 700 TL'den başlayan fiyat etiketleri taşıyor.

70c1927cc6f0dfe083ec50d46090dea5_0.jpg

Makyajlı Tiguan, yeni LED farların bulunduğu tamamen güncellenmiş bir ön tasarıma sahip. Eskisinden daha yüksekte konumlandırılmış ve genişletilmiş ön ızgarasıyla artık daha karizmatik bir görünüm sunan otomobil, 17-20 inç arası değişen boyutlara sahip alüminyum alaşım jantlarıyla da sportif bir duruşa kavuşmuş. Arka bölümde ise tıpkı Passat'ta olduğu gibi merkeze konumlanmış yeni Volkswagen logosu ve şık model yazısı premium bir etki yaratıyor. Arkadan gelen trafiğin dikkatini daha erken çekebilmek için keskin bir animasyonla yanan fren lambaları ve dinamik LED sinyaller de Tiguan'daki yenilikler arasında bulunuyor. Tiguan, Günbatımı Mavisi, Mercan Kırmızı, Yunus Grisi, Kızıl Kahve ve Aytaşı Gri olmak üzere 5 yeni renk seçeneği de sunuyor.

70c1927cc6f0dfe083ec50d46090dea5_2.jpg

Volkswagen, Tiguan’ın standart donanım seçeneklerini tamamen yeniden yapılandırmış. Life, Elegance ve R-Line olmak üzere 3 farklı versiyonla satışa sunulan modelin tüm donanım seviyeleri, önceki eşdeğer versiyonlara göre zenginleştirilmiş olarak karşımıza çıkıyor. Yeni Tiguan’daki baz donanım seviyesi olan Life versiyonunda; LED ön farlar, 3 bölgeli dokunmatik klima “Climatronic”, yeni çok fonksiyonlu deri direksiyon, hız sabitleyici, 8,5 inç ekrana sahip son nesil Composition Media bilgi-eğlence sistemi, App-Connect gibi donanım özellikleri standart olarak sunuluyor. 

70c1927cc6f0dfe083ec50d46090dea5_3.jpg

Elegance ve R-Line donanım seviyelerinde standart olarak sunulan, interaktif ve akıllı aydınlatma modlarına sahip olan aydınlatma sistemi IQ LIGHT �" LED Matrix Farlar; farklı yol ve sürüş koşullarına göre otomatik olarak farklı aydınlatma fazlarına geçiş yapabiliyor. Tek farda bulunan 24 adet LED’den oluşan bu matris modül, isteğe bağlı olarak sunulan Dinamik Far Asistanı sayesinde direksiyon açısı, hız, karşıdan gelen araç, yaya trafiği ve hava koşullarına bağlı olarak bağımsız kontrol edilebiliyor. Elegance donanım seviyesinde bulunan diğer standart özelliklerin başında 9,2 inç diyagonal ekranlı dijital kokpit, 30 renkli ambiyans aydınlatma, kolay açılır/kapanır bagaj kapağı (Easy open / close), panoramik cam tavan, ısıtmalı ön koltuklar /deri direksiyon, 18 inç alüminyum alaşım jantlar ve gümüş tavan rayları bulunuyor.

70c1927cc6f0dfe083ec50d46090dea5_4.jpg

R-Line donanım seviyesinde ise bunlara ek olarak; çok fonksiyonlu dokunmatik deri direksiyon, 19 inç “Valencia” alüminyum alaşım jantlar, kapı içi deri kaplamalar, “R-Line” logolu deri ve kumaş koltukların yanı sıra güçlü tampon tasarımına eklenen ve R-Line tarzını yansıtan krom “C” formlu çıtalar dikkat çekiyor. 

Yeni Tiguan’da akıllı telefon uygulamalarının kablosuz entegrasyonunu sağlayan Discover Pro navigasyon sistemine entegre olarak “Apple CarPlay” ve “Android Auto” fonksiyonlarının kullanıldığı “App-Connect Wireless” da ilk kez opsiyonel olarak sunuluyor. Bir başka yenilik olan yüksek kalitede ses deneyimi sunan Harman Kardon'un 480-watt'lık ses sistemi de Tiguan’da opsiyonel olarak tercih edilebiliyor.

70c1927cc6f0dfe083ec50d46090dea5_1.jpg

Life donanım seviyesinden itibaren tüm Tiguan modellerinde üç bölgeli dokunmatik klima "Climatronic" bulunuyor. Orta konsolda, klima kontrol fonksiyonları için yepyeni bir dokunmatik panel bulunuyor. Dokunmatik yüzeylere ek olarak, havalandırma ve ısı ayarları için bulunan “touch sliderlar” artık döner tuş ve düğmelerin işlevlerini yerine getiriyor. Yeni Tiguan’ın sahip olduğu sezgisel kontrol metotlarından olan ve standart olarak sunulan Harekete Duyarlı Kontrol “Gesture Control” ile menü geçişleri basit jestlerle sağlanabiliyor.

ÇOK OKUNANLAR