YENİ MODELLER › Merakla beklenen Tesla Model 3 ortaya çıktı!

Merakla beklenen Tesla Model 3 ortaya çıktı!

02 Nisan 2016 / 08:54 Tesla CEO’su Elon Musk, markanın yeni modeli için 180.000 ön sipariş aldıklarını açıkladı

Merakla beklenen Tesla Model 3 ortaya çıktı!

Tesla, otomotiv dünyası tarafından uzun yıllardır beklenen daha uygun fiyatlı, ulaşılabilir modeli Model 3’ün üzerindeki örtüyü dün Kaliforniya’da düzenlenen bir etkinlikte kaldırdı. Az sayıda üretilen yüksek fiyatlı Roadster, daha yüksek hacimli Model S ve crossover Model X modellerinin ardından üreticinin ürettiği dördüncü model olma özelliğini taşıyan Model 3’ün başlangıç fiyatı ise 35.000 dolar olarak açıklandı. Tesla CEO’su Elon Musk, bugün attığı tweet’te bir gün içerisinde 180.000 ön sipariş aldıklarını ve alınan ön siparişlerde sipariş edilen araçların ortalama fiyatının 42.000 dolar olduğunu duyurdu. Bu durum Tesla’nın bütün otomobillerin teslimatını gerçekleştirmesi durumunda yaklaşık 7.5 milyar dolar kazanç elde edeceği anlamına geliyor.

Izgaraya sahip olmayan burnu ve Model X’i andıran arka kısmı ile küçük bir Model S gibi görünen daha ulaşılabilir elektrikli otomobilin iç mekanında ise bir otomobilde şimdiye kadar yer alan en büyük infotainment ekranı bulunuyor. Aracın orta konsoluna bir kol ile sabitlenen bu ekran, bir grafik tasarımcının ekranını andırıyor. Elon Musk üretilecek olan bütün Model 3’lerin standart olarak markanın Autopilot donanımı ve güvenlik özellikleri ile birlikte sunulacağını açıklıyor.

0-96 km/s hızlanmasını 6 sn’nin altında tamamladığı açıklanan yeni otomobilin bazı versiyonlarının daha iyi hızlanma verilerine sahip olacağı açıklanıyor. 345 km’lik menzile sahip olacağı açıklanan Model 3’ün iç mekanının ise geleneksel motora sahip otomobillerden daha geniş olduğu iddia ediliyor.

Tesla CEO’su Elon Musk etkinlikten sonra attığı tweet’te düzenlenen etkinliğin Model 3’ün ortaya çıkışının “Birinci Bölümü” olduğunu açıklarken, markanın ikinci bölümde ne yapmayı planladığı hakkında ise henüz herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR