MOTORSPORLARI › Mercedes-AMG GT3 pistlere çıkmaya hazır!

Mercedes-AMG GT3 pistlere çıkmaya hazır!

28 Şubat 2015 / 22:08 Yeni yarış otomobili, SLS AMG GT3’ün 6.3-litrelik V8 motorunun elden geçirilmiş bir versiyonuna sahip

Mercedes-AMG GT3 pistlere çıkmaya hazır!

Mercedes-Benz, temelinde markanın AMG GT modelini barındıran yeni yarış otomobili, Mercedes-AMG GT3’ü tanıttı. FIA’nın GT3 kısıtlamalarına uygun olarak geliştirilen otomobilin elden geçirilmiş tamponlara, havalandırma girişlerine sahip ön çamurluklara, yeni kapı ve kapı eşiklerine sahip karbon fiberden geniş gövde kiti ile dikkat çekiyor. Havalandırma girişine sahip kaputa, arka difüzöre ve kendini gösteren arka kanada sahip olan yeni yarış otomobilinin iç mekanında ise karbon fiber yarış koltuğuna, dijital gösterge paneline ve çelik takla barına yer verilmiş. AMG GT3’ün soyulmuş kabininde yukarıda sayılanların yanı sıra yeni bir direksiyon, yarışa uygun vites kolu ve karbon fiber detaylar da yer alıyor.

Mercedes-Benz otomobilin kaputunun altında yer alan 6.3-litre hacimli V8 motorun detaylarını açıklamazken, motorun daha önce SLS AMG GT3’e de can verdiği biliniyor. Ürettiği gücü tekerleklerine sıralı 6-ileri şanzıman üzerinden aktaran bu motora sahip Mercedes-AMG GT3’ün kısa bir zaman içinde satışa sunulması bekleniyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR