YENİ MODELLER › Mercedes-Benz, GLC Coupe’yi ortaya çıkarttı

Mercedes-Benz, GLC Coupe’yi ortaya çıkarttı

23 Mart 2016 / 23:46 Stuttgartlı üretici yeni modeli ile birlikte crossover coupe ürün gamını genişletiyor

Mercedes-Benz, GLC Coupe’yi ortaya çıkarttı

Coupe formuna sahip crossover araç modası tüm hızıyla devam edecekmiş gibi görünüyor. Mercedes-Benz’in yeni modeli GLC ise bu durumu doğrular nitelikte. New York Otomobil Fuarı’nda tanıtılan yeni otomobil, ilk bakışta tek barlı ızgaraya ve büyük hava girişlerine sahip sportif ön kısmı ile dikkat çekiyor. Yeni modelin tasarımındaki daha büyük değişiklikler ise otomobilin A-sütununun ardında yer alıyor. Standart GLC’den yaklaşık 4 cm daha uzun daha sportif bir tavan çizgisine sahip olan yeni modelin arka kısmında ise ince LED stoplar, çift egzoz çıkışı, elektrikli bagaj kapağı ve sportif arka difüzör yer alıyor.

Standart olarak 19 inçlik alaşım jantlar ile birlikte sunulan yeni GLC Coupe’nin iç mekanında ise MB-Tex döşeme, elektrikli sürücü koltuğu, yedi inçlik ekrana sahip infotainment sistemi ve görüntüsünü infotainment sisteminin ekranına yansıtan geri görüş kamerası dikkat çekiyor. Isıtmalı ve soğutmalı ön koltuklar, iç mekan ambiyans aydınlatma sistemi, 8.4 inçlik daha büyük ekrana sahip infotainment sistemi ve head-up display gibi donanımlar ise otomobilin opsiyon listesinde yer alıyor.

Baz versiyon olan GLC 220 d Coupe’de yer alan 170 bg’lik 2.1-litre hacimli dört silindirli turbo dizel motor ile sunulan yeni GLC Coupe’nin en güçlü versiyonu olan Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC Coupe ise çift turbolu benzinli V6 motorundan 367 bg güç elde ediyor. Alman üretici yeni crossover coupe’sini önümüzdeki yılın ilk aylarında satışa sunmayı hedefliyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR