SEKTÖREL › Michelin ile 20 yılda 15 milyar litre tasarruf

Michelin ile 20 yılda 15 milyar litre tasarruf

16 Nisan 2012 / 21:12 Michelin, enerji tasarrufu sağlayan lastikleri ile son 20 yılda 15 milyar litrelik yakıt tasarrufu sağladı

Michelin ile 20 yılda 15 milyar litre tasarruf
1992 yılında Michelin, karbon karasının silika ile kısmen değiştirilmesi sayesinde, “yeşil lastikler” olarak bilinen düşük yakıt tüketimi sağlayan birinci nesil lastiklerini piyasaya sürdü. Michelin Energy Saver yakıt tasarrufu sağlayan lastikler için kullanılan yeni nesil silika, karbon karasının neredeyse tamamının yerini almakta. Yeşil lastik konseptinin öncüsü Michelin, yeşil lastikler ile bugüne kadar 15 milyar litrelik yakıt tasarrufu ve karbondioksit salınımında 38 milyon tondan fazla azalma sağlayarak çevreye katkıda bulundu.

Yakıt tüketiminin %20’sinin lastikten kaynaklandığını belirten Michelin Pazarlama Direktörü Sertan Akçagöz, “Michelin, tesislerin ve ürünlerin çevreye zararlı etkilerini azaltırken, hammadde seçiminden ömrünü tamamlamış lastiklerin geri kazanım ve yeniden kullanılmasına kadar, her süreci daha çevreci üretim daha çevreci marka anlayışıyla sürdürüyor. Michelin Energy Saver lastikleri ile de yakıt tüketiminini azaltarak çevreye salınan karbondioksit oranında da ciddi düşüşler sağlıyor. Böylece sadece üretirken değil, tüketirken de lastiğin çevreye olan etkilerini en aza indirmiş oluyoruz” dedi.

ÇOK OKUNANLAR