KONSEPT › MINI, elektrikli crossover konseptini tanıttı

MINI, elektrikli crossover konseptini tanıttı

31 Temmuz 2022 / 15:54 Aceman adındaki konsept otomobil MINI'nin ilk tamamen elektrikli crossover modeline hayat verecek

MINI, elektrikli crossover konseptini tanıttı

MINI, tamamen elektrikli ikinci modeli üzerinde çalışmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde tanıtılan "Concept Aceman" ise bize bu yeni modelin bir crossover olacağını gösteriyor.  Çok yönlülüğü ve çekici tasarımıyla markanın tamamen elektrikli geleceğine ışık tutan Aceman konseptinin, tıpkı MINI Cooper ve MINI Countryman modellerinde olduğu gibi, markayla özdeşleşen go-kart hissini sunacağı açıklanıyor. MINI Concept Aceman'in resmi tanıtımı Köln'de 23-28 Ağustos tarihleri arasında, Gamescon Teknoloji ve Oyun Fuarı'nda gerçekleştirilecek.  

a1c04fbe2a9f966e86804388b8644243_3.jpg

MINI markasının önceki modellerinde bolca kullanılan krom detaylar MINI Concept Aceman'de tamamen kaldırılmış. Markanın sürdürülebilirlik stratejisi doğrultusunda, direksiyon, koltuk, ön konsol ve benzeri alanlarda bolca kullanılan bazı lüks detaylar da yerini yüksek kalitede geri dönüştürülmüş kumaş malzemelere bırakmış. Otomobildeki fonksiyonel düğmeler de, arkadan aydınlatmalı kumaş yüzeylerin altına entegre edilmiş.

Karizmatik Sadelik felsefesinden yola çıkan yeni tasarım dili, MINI markasında ilk defa Concept Aceman'de karşımıza çıkıyor. Gövde ile cam yüzeyler arasındaki geçiş, otomobilin aerodinamik yapısına katkı sunarken, A sütunlarının altında yer alan çapraz biçimli kontur de Klasik Mini'ye atıfta bulunan bir simge olarak dikkat çekiyor.

a1c04fbe2a9f966e86804388b8644243_4.jpg

Otomobilin iki tekerleğinin arasında uçtan uca devam eden konik biçimli kordon çizgisi ile geniş çamurluk ağzı tasarımları MINI Aceman konseptinin güçlü ve kaslı duruşunu destekliyor. Otomobilde ayrıca alışılmışın dışında 20 inçlik alaşım jantlara yer verilmiş. Konseptin arka tasarımında ise koyu renkli tavanın bir parçası gibi görünen tavan spoyleri ve dik konumlandırılan stop lambaları öne çıkıyor. Dört kapılı bir gövdeye sahip Yeni MINI Concept Aceman , 4.05 metre uzunluğa, 1.99 metre genişliğe ve 1.59 metre yüksekliğe sahip.

Dijitalleşmeyle birlikte MINI Concept Aceman, minimalist bir kabin sunuyor. OLED teknolojili bir bilgi-eğlence sistemine sahip olan Concept Aceman’in sürücü ve ön yolcu koltuklarının önündeki konsol boyunca uzanan düz bir tasarım öğesi, araç içini eğlenceli hale getiriyor. Ayrıca park frenini kullanmaya yarayan ve sürüş modlarının seçildiği düğmeler de minimalist tasarım dilinin izlerini taşıyor. 

a1c04fbe2a9f966e86804388b8644243_2.jpg

MINI Aceman Concept, sunduğu sürüş modlarıyla da dikkat çekiyor. Innovative Experience Mode özelliği sayesinde MINI Concept Aceman otomobili, daha fazla ve önceden denenmemiş kişiselleştirme özelliklerini kullanıcısına sunuyor. Marka, bu modlar sayesinde otomobilin ambiyans aydınlatmasını birbirinden canlı ve samimi renklerle değiştirme, müzik sisteminin ses seviyesini artırma ya da azaltma ve OLED ekranın temasını farklılaştırabilme imkânı sunuyor. 

Pop-Up Mode ile MINI Concept Aceman kullanıcısına önceden seçilmiş rotaları sunuyor. Navigasyon sistemi üzerinden alternatif varış rotalarını sürücüye yansıtan sistem örnek olarak Adventure kategorisinde outdoor etkinliklerin gerçekleşeceği lokasyonlar öne çıkarırken, Tasty kategorisinde de popüler restoranları gösteriliyor. 

a1c04fbe2a9f966e86804388b8644243_1.jpg

Bir diğer mod olan Vivid Mode ise OLED ekran ve etrafındaki yüzeylerin birbiriyle etkileşimini sağlayan eğlenceli bir iç mekân yaratıyor. Vivid Mode aktifken Aceman yazısının harflerinden OLED ekran üzerinde oluşan balonlar dokunmatik ekrana temas edilerek hareket ettirilebiliyor. Bu esnada araç ile kullanıcı arasındaki etkileşim sürekli değişken ve deneysel seslerle vurgulanıyor. Ayrıca eğlenceli bir sürüş gerçekleştirirken dur kalk trafikte ve kırmızı ışıkta pillerin daha fazla şarj olması sağlıyor.

Personal Mode ise sürücünün isteğine paralel olarak otomobili kişiselleştirdiği mod olarak öne çıkıyor. Bu mod aktifken araç sahibi dilediği görüntü motifini OLED ekranına yansıtabiliyor, ayrıca seçilen görüntüye uygun bir ses fonu da seçebiliyor.

a1c04fbe2a9f966e86804388b8644243_0.jpg

ÇOK OKUNANLAR