MOTORSPORLARI › Mitsubishi MiEV Evolution III’ten Pikes Peak zaferi…

Mitsubishi MiEV Evolution III’ten Pikes Peak zaferi…

04 Temmuz 2014 / 22:53 Mitsubishi’nin elektrikli yarış otomobili, Pikes Peak’te elektrikli araçlar kategorisinde birinciliği elde etti

Mitsubishi MiEV Evolution III’ten Pikes Peak zaferi…

Mitsubishi Motors, Amerika’nın en eski otomobil yarışlarından biri olan Pikes Peak tırmanma yarışlarında MiEV Evolution III ile yarıştı. Geçtiğimiz yıl MiEV Evolution II ile elektrikli araçlar kategorisinde ikincilik elde eden tecrübeli ralli pilotu Hiroshi Masuoka ve altı kez Pikes Peak motosiklet şampiyonu, geçen yılın üçüncülüğünü elde eden ünlü pilot Greg Tracey bu yıl da Mitsubishi adına yarıştı.

2013 yılı yarışlarında Mitsubishi Miev Evolution II, Pikes Peak tırmanma yarışları elektrikli araçlar kategorisinde ikincilik ve üçüncülük elde etmişti. Geçtiğimiz yıl elde edilen veriler ile geliştirilen MiEV Evolution III, Greg Tracy’nin pilotajında elektrikli araçlar kategorisinde şampiyonluğu elde etmeyi başarırken, genel klasmanda da ikinciliği elde ederek büyük başarı elde etti. Diğer MiEV Evolution III’ü kullanan tecrübeli ralli pilotu Masuoka ise elektrikli araçlar kategorisinde ikinciliği elde ederken genel sıralamada üçüncülüğü aldı.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR