YENİ MODELLER › Mokka'da X değişimi...

Mokka'da X değişimi...

14 Şubat 2016 / 13:03 Mokka X, Opel’in gelecek nesil SUV ve crossover modellerinin habercisi olacak…

Mokka'da X değişimi...

Opel, Cenevre Otomobil Fuarı’nda yeni Mokka X’in prömiyerini yapacak. Üç yıl önce satışa sunulan ve bugüne kadar 500 binin üzerinde satış adetine ulaşan Mokka, bu yeni halinde daha maceraperest ve güçlü bir kişiliği kavuşuyor. Off-road tarzının modern görünüm ve hissinin; şehirdeki kullanım ve sürüş dinamikleri ile birleşmesini ifade eden X uzantısı, Opel ürün gamında ilk kez yeni Mokka X ile geliyor.

Yeni ön görünümü, kanat şekilli yatay ön ızgarası, LED gündüz farları ve keskin çift kanat formuyla Opel'in yeni tasarımını yansıtan Mokka X, 'Hot Burning Amber Orange' ve 'Absolute Red' gibi yeni canlı renklere de sahip. Yenilenen Mokka’nın donanım listesinde de bazı önemli özellikler bulunuyor. LED AFL farlar ve yeni nesil Opel Eye ön kamera sistemi, Trafik İşareti Tespit Sistemi, Şerit İhlali Uyarı Sistemi, Gelişmiş park pilotu ve Kör Nokta Uyarı Sistemi, Ön Çarpışma İkazı ve Şeritten Ayrılma Uyarısı, ikinci nesil IntelliLink Bilgi-eğlence sistemi ve AGR onaylı ergonomik koltuklar, dikkat çeken donanım özellikleri arasında bulunuyor.

Mokka X’in motor gamı üç farklı üniteden oluşuyor. Dizel versiyonlarda 110 bg ve 136 bg’lik yeni nesil 1.6 dizel üniteler görev yaparken, benzinli versiyonda ise 152 bg'lik 1.4 litre Turbo motor bulunuyor. Bu ünite 6-ileri otomatik şanzıman ve adaptif dört çeker sistemiyle birlikte sunulacak. Benzinli motora sahip Mokka X'in CO2 emisyon değeri 154 gr/km, yakıt tüketimi ise 100 km'de 6.6 litre olarak veriliyor.

ÇOK OKUNANLAR