YENİ MODELLER › Nissan GT-R Nismo

Nissan GT-R Nismo

19 Kasım 2013 / 08:27 Nissan'ın resmi modifikasyon şirketi Nismo, GT-R'a efsane doping yaptı!

Nissan GT-R Nismo

Nissan markasının efsaneleşmiş modeli olan Skyline GT-R, Nismo tarafından eşi benzeri görülmemiş bir modifiyeye uğradı.

3.8 litre V6 twin turbo üniteye sahip olan model artık 545 bg değil de  595bg güç üretiyor. Otomobilin bu modifikasyondan sonra torku 627 nm'den 650 nm'ye ulaştı. Bu güce ulaşmak için otomobilin hava giriş ve gaz çıkış yolları revizyondan geçti. Yenilenen egzos sistemi otomobilin sesinin değişmesine sebep olurken aracın güncel turboları da yenilendi. GT3 turbo manifoldları ve timing hesapları yeniden yapılan GT-R'ın şanzımanı bu güce dayanıklı olduğunu tekrar kanıtlamış oldu.

GT-R Nismo'daki yenilikler sadece motorundaki yeniliklerle sınırlı kalmadı. 20 inçlik yeni jantları 255/40/20 ölçüsündeki lastikleri ilk göze çarpan unsurlar... Yenilenen body-kit'i GT-R'ı alışılmış görüntüsünden uzaklaştırmış. Ayrıca Nismo, body-kit'in belirli parçalarının karbon fiber olması için müşterilerine ayrı bir opsiyon pakette sunuyor. Bu sayede GT-R daha hafif bir hâl alıyor ve yaklaşık 65 kg hafifliyor. Ek olarak ayarlanabilir amortisörler ve diferansiyel otomobili hafifleten unsurlar arasında.

GT-R Nismo'nun 7:08.69 'luk Nurburgring zamanı modelin fanatiklerini de oldukça etkilemiş durumda.  Markanın GT-R Nismo için etiket fiyatını açıklamamış olması dikkat çekiyor. Markanın yaptığı açıklamaya göre otomobilin tüm detayları yakın bir süre içinde açıklanmış olacak.

ÇOK OKUNANLAR