KONSEPT › Nissan'dan küçük hatchback konsepti

Nissan'dan küçük hatchback konsepti

05 Mart 2015 / 12:15 Sway, tasarımıyla B Hatchback segmentinde dengeleri değiştirmeyi hedefliyor

Nissan'dan küçük hatchback konsepti

Nissan, Cenevre Otomobil Fuarı'nda sergilediği SWAY konseptiyle, gelecekteki kompakt modelleri hakkında ipuçları veriyor. Sway'in dış tasarımındaki kıvrımlı çizgilere ve agresif ön bölüme, iç mekanda zarif sofistike renkler eşlik ediyor.

Nissan’ın yeni tasarım diliyle şekillenen konseptte V-Motion ön ızgara, sportif tavan, bumerang formlu stoplar ve kıvrımlı C sütunları dikkat çekiyor. 2014 Pekin Otomobil Fuarı’nda tanıtılan Nissan Lannia konsepti ve kısa bir süre önce Amerika pazarında satışa sunulan yeni Nissan Murano’da da yer verilen kıvrımlı C sütunu, Nissan’ın gelecekteki tasarım imzası olacak gibi. Marka, Sway’de bu felsefeyi kompakt hatchback sınıfına taşırken, farklı sınıflardaki tüm modellerin de bu tasarımla şekilleneceği açıklanıyor.

Konseptin arka bölümünde bumerang formu stop lambalara yer verilmiş. Trapezoit formlu iki egzoz çıkışı da plakalıkla aynı seviyede ve ortaya yakın konumlandırılmış. Kompleks yapılı arka kapılar sadece profil tasarımını zenginleştiren konturlara ev sahipliği yapmakla kalmıyor, aynı zamanda da arka tekerlek yuvalarıyla bütünleşiyor. İniş ve binişleri kolaylaştırmak adına, konseptte B sütunu kullanılmazken arka kapılar da geriye doğru açılıyor.

Sway konsepti, karoser ve kabin arasındaki renk koordinasyonuyla da dikkat çekiyor. Konseptin “bluish dawn grey” olarak adlandırılan karoser rengi aydınlıkta mavi tonların kendini belli ettiği özel bir gri ve tavan çerçevesinde de kontrast bir turuncuyla kombine edilmiş. İç mekanda daha koyu ve derin bir mavi tonu baskınken, kontrast olarak tercih edilen fildişi ve turuncu renkleriyle karoser ve kabin arasında uyum sağlanmış.

Markanın güncel B-segmenti modelinin Micra olduğunu düşünürsek, SWAY konsepti baz alınarak geiştirilecek bir başka B-segmenti modelinin, farklı bir müşteri kitlesini markaya çekeceğini düşünebiliriz.

ÇOK OKUNANLAR