MOTORSPORLARI › Opel, Corsa OPC Cup ile birlikte Türkiye’de pistlere dönüyor

Opel, Corsa OPC Cup ile birlikte Türkiye’de pistlere dönüyor

25 Şubat 2016 / 23:46 Safari Motorsport ile Opel Türkiye’nin iş birliği sonucunda ortaya çıkan Corsa OPC Cup Haziran ayında başlıyor

Opel, Corsa OPC Cup ile birlikte Türkiye’de pistlere dönüyor

Safari Motorsport ve Opel Türkiye’nin iş birliği meyvesini Opel Corsa OPC Cup organizasyonunu olarak veriyor. 4-5 Haziran tarihlerinde İzmir Ülkü Pisti'nde başlayacak olan organizasyon altı ayak, 12 yarış üzerinden koşulacak. Ekim ayına kadar devam edecek şampiyonanın iki ayağı ise Almanya'da gerçekleştirilecek. Özel olarak 230 bg güce çıkartılan Opel Corsa OPC'lerin sadece Türkiye'de değil Almanya’da da ses getireceğine inanılıyor.

Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik Safari Motorsport’un kurucusu Hakan Dinç’in girişimi ile düzenlenecek olan Corsa OPC Cup organizasyonu için heyecanlı ve mutlu olduğunu ifade ederek, “Eğlence ve adrenalin demek olan bu tarz sportif amaçlı geliştirdiğimiz otomobiller Opel markamızın sahip olduğu ileri mühendislik ve teknolojileri ortaya koyması bakımından önem taşıyor ve performansın yanı sıra tasarımımızdaki sportif öğelerde meraklısı olanlara alternatif bir fırsat sunmamıza imkan veriyor. OPC serisi gerçekten özel bir seri. Performans, donanım ve fiyat eğrisi gerçekten dikkat çekecek kadar iyi bir alternatif. Opel Performans Center’ın tasarımcıları standart Corsa’yı nefes kesen sportif bir otomobil haline getirdiler. Corsa OPC Cup organizasyonu boyunca keyifli ve renkli yarışlara tanık olacağız.” şeklinde konuşuyor.

1994-2001 yılları arasında Opel Motorsport’un birinci pilotluğunu yapan ve 1994 yılında ilk tek marka kupası organizasyonunu Opel Astra Cup ile gerçekleştiren Safari Motorsport’un kurucusu Hakan Dinç ise girişimi ile birlikte ortaya çıkan yeni seri ile ilgili olarak; “Yıllarca pilotluğunu yaptığım Opel markası ile bu önemli organizasyonu gerçekleştirmekten ötürü çok mutluyum. Türkiye’de motor sporlarına Opel ile çok büyük renk katacağımıza ve heyecan getireceğimize inanıyorum. Opel Türkiye’ye motor sporlarına gönül vermiş biri olarak bu organizasyona sağladığı destek için de ayrıca teşekkür ediyorum.” sözleriyle heyecanını bildiriyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR