SEKTÖREL › Opel'in logosu geleceğe hazır

Opel'in logosu geleceğe hazır

13 Temmuz 2020 / 22:40 Opel'in yeni logosu ilk kez geçtiğimiz haftalarda tanıtılan yeni Mokka'da kullanıldı

Opel'in logosu geleceğe hazır

Opel'de değişim yeni Mokka modeliyle başlıyor. Opel’in geleceği hakkında önemli ipuçları taşıyan yeni Mokka, yeni ön tasarım ve Pure Panel adı verilen tamamen dijital kokpitle yollara çıkan ilk Opel modeli olacak. Mokka ile birlikte markanın logosu da yenileniyor. Bagaj kapağında özel bir yazı tipi ile yeniden tasarlanan Opel yazısı artık logonun alt kısmında yer alıyor. Alman otomobil üreticisinin yeni tasarımı ile yeniden yorumladığı marka logosu bundan böyle piyasaya süreceği tüm yeni modellerini süslüyor olacak.

“Logonun dış çemberi daha ince, daha zarif, daha kibar ve daha belirgin. Bu detaylar markamızın logosunu daha da vurgular nitelikte.”, sözleriyle yeni logoyu değerlendiren Opel Tasarımdan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mark Adams; “Tüm detaylar oldukça keskin. Opel yazısı, bir mücevher parçasındaki ince bir gravür gibi çemberin alt kısmına entegre edildi. Bu, safkan Alman bakış açısını ve titizliğini gözler önüne seriyor. Yenilenen şimşekli Opel marka logosunu otomobilin ön tarafında bulunan Vizor'e entegre ettik ve model ismini otomobilin arka tarafında tam anlamıyla ortalayarak konumlandırdık.” açıklamasını yapıyor.

HABER: YENİ OPEL MOKKA TANITILDI

Alman otomobil üretcisi, 1963 yılından bu yana, tüm Opel modellerini, marka logosu olan çember içindeki şimşek ile süsledi. Modele ve üretim yılına bağlı olarak logo zaman zaman değişiklik gösterdi. Milenyumla birlikte bir modernizasyon yapılarak, logodaki şimşek üç boyutlu bir görünüm kazandı. 2016 yılından itibaren, Opel modellerini daha belirgin bir krom logo süslemeye başladı. Resmi şirket logosu 2017 yazında modern ve düz bir formda tasarlandı. 

ÇOK OKUNANLAR