SEKTÖREL › Ortaklık yürürlüğe giriyor...

Ortaklık yürürlüğe giriyor...

29 Aralık 2012 / 15:36 PSA ve GM, global stratejik ortaklıklarının yürürlüğe girmesine yönelik anlaşmaları imzaladılar

Ortaklık yürürlüğe giriyor...
PSA Peugeot Citroen (PSA) ve General Motors (GM) bir süredir gündemde olan global stratejik ortaklık anlaşmasını imzaladılar. Kapsamı, aktarma elemanlarını dahil edecek şekilde genişletilen anlaşma ile üç ortak araç platformu geliştirilecek. Bunlar; Opel/Vauxhall için C-MPV ve Peugeot için C-CUV, her iki grubun B segmenti için ortak bir MPV ile Opel/Vauxhall ve PSA'nın Avrupa ve diğer bölgelerdeki bir sonraki nesil otomobillerine temel oluşturacak düşük emisyonlu B-segment platformundan oluşacak.

Ortaklığı daha da güçlendirmek için ek ortak araç projeleri incelenmekte. Bu işbirliğinden doğan ilk araçların 2016 yılında piyasaya sürülmesi beklenmekte. Yeni geliştirilen ürünler Opel/Vauxhall, Peugeot ve Citroen modellerinin kendi marka karakteristikleri ile uyumlu olacaklar.

Ortaklık tarafları Avrupa'da, ortak satınalma organizasyonu oluşturmak için anlaşmaya vardılar. Bu yeni organizasyon her iki şirketin satınalma erişimlerini kullanacak ve yeni satınalma sinerjileri oluşturacaktır. Bu durum hala anti tröst onaylarına tabidir.

İşbirliklerinin başarısına dayanarak, ortaklar ayrıca Ortaklıklarının kapsamını genişletecek ve gelecekteki fırsatları değerlendirecek yeni ek global girişimleri duyurmaktadırlar. Bu girişimler; PSA'nın global petrol motoru programından (EB motoru) türetilmiş yüksek performanslı, verimli küçük motorlardan oluşan bir yeni neslin ortak geliştirilmesi ve Latin Amerika veya diğer büyüyen piyasalardaki ürün ve endüstriyel girişimlerin araştırılması şeklinde açıklanıyor.

ÇOK OKUNANLAR