SEKTÖREL › Peugeot 301 ilk önce Türkiye'de satılacak

Peugeot 301 ilk önce Türkiye'de satılacak

22 Temmuz 2012 / 02:35 Peugeot 301, İstanbul Auto Show'daki dünya prömiyerinin ardından Türkiye yollarına çıkacak

Peugeot 301 ilk önce Türkiye'de satılacak
Peugeot'nun yeni sedanı 301’in halka yönelik dünya prömiyeri, 1 Kasım 2012 tarihinde Türkiye’de düzenlenecek İstanbul Auto Show Fuarı’nda gerçekleştirilecek. Sınıfında, iç mekan genişliği ve sağlamlık açısından referans olması hedeflenen otomobil, önce Türkiye’de ve ardından da Orta ve Doğu Avrupa, Rusya, Ukrayna, Yunanistan, Mağrip, Orta Doğu, Körfez ve Afrika ülkeleri ile bazı Güney Amerika pazarları gibi çok sayıda ülkede satışa sunulacak.

Uzun kullanım ömrü için sağlamlık ve kalite
Peugeot mühendislerinin 301 ile farklı yol ve iklim koşullarında kilometrelerce test sürüşü gerçekleştirdiği açıklanıyor. Buna göre Peugeot 301, iyi bir konfor düzeyini garantilemek için “her türlü yol koşuluna” uygun süspansiyon sistemleri, daha fazla sağlamlık için daha çok sayıda vida ile sabitleme, toza ve neme karşı çift sızdırmazlık kademeli fitiller, sıcak ülkeler için AC max klima fonksiyonlu elektronik klima ve soğuk ülkeler için ısıtmalı ön cam alt bandı gibi unsurlarla donatılmış.

İspanya’daki Vigo Fabrikası’nda, 301’in üretiminde, Peugeot 508 ile aynı standartların uygulandığı söyleniyor. Otomobilin kabindeki yaşam alanı ve bagaj hacmiyle fark yaratacağı da belirtilmekte. Tasarımcılar, 4,44 metrelik bir uzunluğa erişmek üzere, 301'in üretiminde kullanılan platform boyutlarını maksimum şeklide optimize etmişler. Dingil mesafesinin 2,65 metreye taşınması, rakip modellere göre oldukça geniş bir hacim sunan bir iç mekanın ve 640 litrelik bagajın tasarlanmasına izin vermiş.

ÇOK OKUNANLAR