MOTORSPORLARI › Peugeot 308TCR parkurlar için hazır...

Peugeot 308TCR parkurlar için hazır...

09 Ocak 2018 / 00:41 Peugeot'nun yeni yarış otomobili 308TCR Cenevre Otomobil Fuarında tanıtılacak

Peugeot 308TCR parkurlar için hazır...

Peugeot'nun yeni yarışçısı 308TCR, 308 Racing Cup modelinin evriminin gelmiş olduğu en son noktayı gözler önüne seriyor. Peugeot 308’in yarış versiyonunun şasi, motor, şanzıman ve aerodinamik mimarisi tamamen TCR’ye özgü olup, VLN (Almanya), CER (İspanya) CITE (İtalya), BGDC (Belçika) ve diğer 24 saat dayanıklılık yarışlarının gereksinimlerini yerine getiriyor.

Peugeot 308TCR safkan bir performans sunuyor. Otomobilin THP motoru, egzoz ve turbo da dahil olmak üzere kapsamlı bir şekilde optimize edilmiş. 350 bg güç ve 3.000 d/d'de 420 Nm tork üreten dört silindirli turbo motor bütün bir WTCR sezonunun gereksiniminin iki katı olan 5000 km sorunsuz görev yapabiliyor. Motorun üretmiş olduğu güç Peugeot 308 Racing Cup örneğinde olduğu gibi özel olarak geliştirilmiş olan ve direksiyondan kumanda edilebilen 6-ileri sıralı şanzıman tarafından tekerleklere aktarılıyor.

Yükseklik, iz genişliği ve kamber açısı da dahil olmak üzere ön ve arka aks geometrisi kullanılacak olan piste göre ayarlanabilirken, gücü dizginlemek ve yüksek pist performansına dayanmak üzere önde hava kanallı 378 mm çapında altı piston kaliperli ve arka aksta 270 mm çapında iki piston kaliperli diskler kullanılmış. Özel olarak geliştirilen 18 inçlik jantları 27-65/18 ebatlarında lastikler çevreliyor.

Peugeot 308TCR, yüksek performansı aerodinamik olarak destekleyen ve görsel olarak da heyecan uyandıran bir tasarıma sahip. 308TCR, Peugeot Sport ve Centre De Style Peugeot tasarımcılarının işbirliği ile geliştirilmiş. Burun kısmı radyatör ve intercoolera temiz hava akışını optimize ederken, ön tampon altı eklentisinin ise mümkün olan en yüksek yere basma kuvvetini ürettiği açıklanıyor. Ön bölümde olduğu gibi arka kısımda da heybetli bir difüzör mümkün olan en yüksek yere basma kuvvetini üretmek üzere devreye giriyor.

Ocak ayı itibariyle siparişe açılan Peugeot 308TCR’nin ilk teslimatları Nisan ayında başlayacak.

ÇOK OKUNANLAR