MOTORSPORLARI › Peugeot Moskova-Pekin Rallisi’ne katılıyor

Peugeot Moskova-Pekin Rallisi’ne katılıyor

01 Mayıs 2016 / 12:01 Ocak ayında Dakar Rallisi’ni kazanan Fransız üretici, İpek Yolu Rallisi’nde de zirveyi hedefliyor

Peugeot Moskova-Pekin Rallisi’ne katılıyor

Team Peugeot Total, Dakar zaferinin ardından Moskova’dan başlayıp Pekin’e kadar uzanan zorlu İpek Yolu Rallisi’ne katılmaya hazırlanıyor. Yaklaşık bir yıl önce İpek Yolu Rallisi’ni ilk iki sırada bitiren ve son olarak 2016 Dakar Rallisi’ni Stephane Peterhansel ile Jean-Paul Cottret ikilisinin zaferiyle tamamlayan Peugeot Sport Total, yeni cross-country macerasında da zirveyi hedefliyor.

Peugeot, Peugeot 2008 DKR ile ilk kez katılacağı İpek Yolu Rallisi’ne var olan dört ekibin üçü ile katılacak. 12 Dakar zaferiyle uluslararası arenada cross-country rallilerinin en başarılı isimlerinden biri olan ve 2015 Çin İpek Yolu Rallisi’nin de galibi olan Stephane Peterhansel yardımcı pilot Jean-Paul Cottret ile ve motosiklet kategorisinde beş Dakar zaferi bulunan Cyril Despres ise geçtiğimiz yıl Çin’de ikinci olan ve bu yıl Dakar’ı yedinci olarak tamamlayan David Castera ile mücadeleye çıkacak. Team Peugeot Total takımının en yeni ikilisi Sebastien Loeb ile Daniel Elena ise İpek Yolu Rallisi’ni cross-country ralli deneyimi kazanmak için değerlendirecek.

Zorlu cross-country mücadelesinin etapları ilk yıllarında Rusya sınırlarından geçmiyordu. 2014 ve 2015 olmak üzere iki yıllık bir aranın ardından İpek Yolu Rallisi’nin etapları Rusya, Kazakistan ve Çin olmak üzere üç farklı ülkeden geçecek. Toplam 10.000 km’lik rotanın 4.500 km’si 15 etaba bölünmüş durumda. Rotalarla ilgili daha ayrıntılı bilgi önümüzdeki haftalarda açıklanacak.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR