
Peugeot'nun yeni R2 yarışçısı mücadeleye hazırlanıyor
19 Nisan 2019 / 01:02 Yeni Peugeot 208 R2, Fransa’nın Vosges bölgesinde ilk dinamik testlerini gerçekleştiriyor

Peugeot Sport mühendisleri yeni 208 R2 üzerinde çalışıyor. Teknik altyapı olarak Mart ayında Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan yeni Peugeot 208’in yol versiyonuna dayanan yeni 208 R2, markanın 450 adetle bugüne kadar ürettiği en popüler ralli otomobili olan selefinden devraldığı mirası devam ettirme sorumluluğunu üstleniyor.
Peugeot Sport mühendislerine; sürüşü eğlenceli, aynı zamanda mümkün olan en düşük işletme maliyetlerine sahip hızlı ve güvenilir bir otomobil yaratmak gibi son derece net bir hedef verilmiş. Verilen bilgiye göre; yapılan ilk testler sahip olduğu köklü bilgi birikimi ve deneyimle Peugeot Sport’un söz konusu hedefi yerine getirdiğini ortaya koyuyor.

Yeni Peugeot 208 R2, PureTech teknolojisinden yararlanan üreticinin yeni 1.2 litrelik üç silindirli turbo benzinli motoruyla donatılmış. Yol versiyonunda başarısını kanıtlayan bu motor; Peugeot Sport mühendisleri tarafından hazırlanan daha büyük bir turbo, motorsporlarına özel motor işletim sistemi ve yeni bir şanzıman ile yoğun rekabet ortamına uyarlanmış. Yeni Peugeot 208 R2, Groupe PSA’nın B segmentindeki tüm otomobillerinde kullandığı ve hafif yapı ile üstün sürüş dinamiklerini beraberinde getiren yeni ortak CMP platformu üzerine yükseliyor.
Peugeot Sport Direktörü Bruno Famin yapmış olduğu değerlendirmede: “Peugeot Sport’un en yeni otomobili olan yeni Peugeot 208 R2’nin ilk testlerini görmek mutluluk verici. Bu, Peugeot Sport için çok önemli bir gelişme, çünkü müşteri yarışları faaliyetlerimizin ana odak noktasını oluşturuyor. Yeni Peugeot 208 R2 ile müşterilerimize en düşük işletme maliyetlerine sahip, sürüşü çok eğlenceli, son derece rekabetçi ve güvenilir bir otomobil sunmak istiyoruz. Kaydetmiş olduğumuz performans gelişiminde PureTech teknolojisiyle üretilmiş yeni 1,2 litre hacimli turbo benzinli motor önemli bir paya sahip. Şimdi kapsamlı testlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bu çok önemli bir aşama. Önümüzdeki birkaç ay içinde amacımız bu testleri devam ettirmek ve farklı yol yüzeylerinde ve şartlarında yeni testler yaparak maksimum seviyede veri elde etmek. Bütün bu testlerle son teknik detayları tamamlayarak 2020 sezonuna hazır olacağız.” dedi.
-
Makyajlı Peugeot 308 ikinci yarıda gelecek
Yenilenen 308, dört motor seçeneği ve güncellenen teknolojileriyle Türkiye pazarına hazırlanıyor
-
T10F’te 1 milyon TL’ye sıfır faiz fırsatı
Yılın son kampanyasında 1 milyon 900 bin TL’ye varan farklı kredi seçenekleri de kullanıcıları bekliyor
-
Nissan'da X-Trail ve Townstar fırsatları
Nissan Türkiye, X-Trail ve Townstar modellerini Aralık ayına özel avantajlarla sunuyor
-
TIGGO7 ve TIGGO8 İstanbul Park'ta tanıtıldı
Chery'nin makyajlı modelleri TOSFED İstanbul Park’ta gerçekleştirilen test sürüş etkinliğiyle tanıtıldı
-
Mokka GSE Şubat ayında Türkiye'de olacak
281 HP gücünde elektrikli motora sahip olan Mokka GSE, 0’dan 100 km/s hıza 5,9 saniyede ulaşıyor
-
Škoda Elroq 100 bin üretim adedini geçti
Skoda'nın Mladá Boleslav tesisinde üretilen 100 bininci Elroq, Mamba Green renginde bir Elroq RS oldu
-
ALJ Türkiye, ağaçlandırma seferberliğinin ilk adımını İzmir’de attı
Satılan her araç için 10 fidan dikilmesini içeren kampanya kapsamında İzmir Buca’da 310 bin fidan toprakla buluştu
-
JAECOO 7'ye yeni renk seçeneği geldi
JAECOO 7'nin renk seçenekleri arasına “Bloodstone Red” isimli yeni seçenek eklendi
-
INSTER'ın Dynamic versiyonu Türkiye'de...
Hyundai INSTER'ın 327 km menzil sunan yeni Dynamic versiyonu 1.416.000 TL'lik fiyat etiketi taşıyor
-
BMW iX3 ve M5 Touring'e “Altın Direksiyon” ödülü
BMW, iX3 ve M5 Touring ile Almanya’nın saygın otomotiv ödüllerinde öne çıkarken, Auto Trophy’de dokuz kategoride birincilik elde ederek rekor kırdı























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS