MOTORSPORLARI › Pirelli, F1’de 18 inçlik lastiklerini test etti

Pirelli, F1’de 18 inçlik lastiklerini test etti

21 Temmuz 2014 / 12:24 Testlerin F1 lastikleri ile normal yol lastikleri arasında teknoloji transferini geliştirmesi hedefleniyor

Pirelli, F1’de 18 inçlik lastiklerini test etti

Formula 1’in resmi lastik tedarikçisi Pirelli, gelecek dönemde yarışlarda kullanılması düşünülen, İzmit Fabrikası’nda ürettiği yeni 18 inçlik lastikleri ilk kez test etti. İngiltere’de bulunan Silverstone Yarış Pisti’nde gerçekleşen sezon içi üçüncü testte, Lotus Formula 1 takımının E22’si ile piste çıkan yedek pilot Charles Pic, yeni büyük jant ve lastikleriyle izleyenleri etkiledi.

Pirelli’nin 2010 yılında Formula 1’in resmi lastik tedarikçisi olmasından bu yana desteklediği 18 inç ölçüsündeki lastik fikri, modern pazar trendlerini yansıtırken, daha büyük ölçüde lastiklerin kullanılmasıyla, Formula 1 lastikleri ile normal yol lastikleri arasındaki teknoloji transferinin daha da geliştirilmesi hedefleniyor.

14 turluk testte, yeni tasarlanan lastiklerin mevcut 13 inç’lik Formula 1 lastikleri ile aynı performans ve dayanıklılık standartlarına sahip olduğu görüldü. Silverstone’da test edilen lastiklerin taban genişlikleri 13 inç’likler ile birebir aynı, çapı ise, 30 milimetre daha fazla olmasına rağmen, daha ince yanaklara sahip olduğu için iki farklı ölçüdeki lastiğin de ağırlıkları aynı.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR