MOTORSPORLARI › Porsche, Le Mans’da zirveye çıktı!

Porsche, Le Mans’da zirveye çıktı!

21 Haziran 2016 / 17:07 5 kapı numaralı Toyota TS050 Hybrid yarışın son üç buçuk dakikasında yaşadığı arıza ile liderliği Porsche 919’a kaptırdı

Porsche, Le Mans’da zirveye çıktı!

Porsche 2016 Le Mans 24 Saat yarışında beklemediği akıl almaz bir galibiyet kazandı. Volkswagen Grubu’nun dieselgate skandalının ardından grubun temsilcileri Audi ve Porsche bu yılki yarışta geçtiğimiz yılların aksine üç yerine iki otomobil ile katılarak yarışı kazanma olasılıklarını Japon rakipleri Toyota ile aynı seviyeye indirmişti. Oldukça heyecanlı geçen yarış bu yıl pek çok özel ana da sahne oldu. Le Mans’ın 2016 versiyonunun en büyük hikayesinin kahramanı ise 5 kapı numaralı Toyota TS050 Hybrid oldu. Yarışın oldukça büyük kısmını lider götüren Anthony Davidson, Sebastien Buemi ve Kazuki Nakajima pilotajındaki otomobil 24 saatlik yarışın bitmesine yalnızca üç dakika 30 saniye kala yaşadığı arıza nedeniyle yarış dışı kaldı, ve podyumun ilk sırasını yarış boyunca büyük çekişme içerisinde olduğu Marc Lieb, Romain Dumas ve Neel Jani pilotajındaki 2 kapı numaralı Porsche 919 Hybrid’e bıraktı. Japon üreticinin fabrika takımı olan Toyota Gazoo Racing’in ikinci otomobili ola Stephane Sarrazin, Mike Conway ve Kamui Kobayashi pilotajındaki 6 kapı numaralı Toyota TS050 Hybrid yarışı ikinci sırada tamamlarken, yarış boyunca geçmiş yıllardaki performansından uzak olan Audi Sport Team Joest’in 8 kapı numaralı R18 Le Mans yarışçısı genel klasmanda üçüncü olmayı başardı.

Signatech Alpine takımının Nicolas Lapierre Gustavo Menezes ve Stephane Richelmi pilotajındaki Alpine A460’ı LMP2 klasmanını lider olarak tamamlarken, oldukça uzun bir aradan sonra Le Mans’a geri dönen Ford’un 68 kapı numaralı Ford GT’si GTE Pro klasmanında podyumun ilk basamağında yer aldı. Son olarak GTE Am klasmanının liderliği ise Amerikan Scuderia Corsa takımının 62 kapı numaralı Ferrari 458 Italia GT2 yarış otomobili tarafından haklı bir şekilde kazanıldı.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR