MOTORSPORLARI › Porsche’nin yeni GT3 temsilcisi ortaya çıktı

Porsche’nin yeni GT3 temsilcisi ortaya çıktı

04 Ekim 2016 / 16:15 Stuttgartlı üreticinin yeni 911 GT3 Cup modeli 2017’den itibaren pistlerde boy gösterecek

Porsche’nin yeni GT3 temsilcisi ortaya çıktı

Porsche, 2017 model yarış otomobili 911 GT3 Cup’ın üzerindeki örtüyü kaldırdı. 2017 yılından itibaren pistlerde galibiyet kovalayacak olan yeni yarış otomobilinin altı silindirli atmosferik boxer motoru artık 4-litre hacminde. 485 bg’lik maksimum güce sahip olan bu motor, Porsche’nin iddialarına göre selefine göre daha performanslı, daha dayanıklı ve daha düşük yürütme maliyetlerine sahip.

Otomobilin yeni burnunun aerodinamik performansın artmasına yardımcı olduğunun altını çizen Stuttgartlı üretici, 184 cm uzunluğundaki arka kanatta herhangi bir değişiklik yapılmadığını açıklıyor. Önde 270 mm’lik, arkada ise 310 mm’lik Michelin yarış lastikleri 18 inçlik tek parça, tek bijonlu jantları çevreliyor. Tüm bu bileşenleri ile birlikte yalnızca 1200 kg’lik kuru ağırlığa sahip olan yeni otomobil yeni, daha geniş tavan acil çıkış bölmesi ile kaza anında sürücünün aracı daha hızlı terk etmesine veya araçtan daha rahat çıkarılmasına olanak sağlıyor.

Yeni 911 GT3 Cup yarışçısını standart 911 yol otomobilinin üretildiği Zuffenhausen fabrikasında üreten Porsche, araçların yarış ayarlarını ise yine Almanya’nın Weissach kentinde yer alan motor sporları merkezinde yapıyor. Alman üretici bu ayarları yaptıktan sonra otomobilleri müşteriye teslim etmeden profesyonel yarış sürücüleri ile test ediyor ve ardından müşterilerine iletiyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR