SEKTÖREL › Renault-Nissan 200.000 elektrikli otomobil sattı

Renault-Nissan 200.000 elektrikli otomobil sattı

27 Kasım 2014 / 20:47 İttifakın ürettiği elektrikli otomobiller, elektrikli otomobil satın alanların %58’i tarafından tercih ediliyor

Renault-Nissan 200.000 elektrikli otomobil sattı

Renault ve Nissan’ın ürettiği elektrik motorlu otomobiller şimdiye kadar sıfır salımla 4 milyar kilometre yol kat etti. Bu, dünyanın etrafının 100 bin kez dönülmesi anlamına geliyor. Renault-Nissan elektrik motorlu otomobilleri toplam 200 milyon litre yakıt tasarrufu sağladı; söz konusu tasarruf miktarı ile 80 adet olimpik yüzme havuzunun doldurulması mümkün. İttifak’a ait elektrik motorlu otomobiller aynı zamanda sürüş esnasında etrafa 450 milyon kg CO2 yayılmasını engelledi.

İttifak, 200 bininci elektrik motorlu otomobilinin satışını, dünyanın ilk seri üretim elektrikli aracı olan Nissan LEAF’in lansmanından dört yıl sonra gerçekleştirdi. Nissan LEAF en çok satılan elektrik motorlu otomobil ünvanını koruyor.

Ocak ayından bu yılın Kasım ayının ilk haftasına kadar ittifak tarafından 66.500 araç satışı kaydedildi. Bu, geçen yılın aynı dönemine göre satışlarda yüzde 20 artış olduğu anlamına geliyor. Dünya çapında her üç elektrik motorlu araçtan yaklaşık ikisi Renault-Nissan ittifakı tarafından satılıyor. Bu satışlarda Renault’nun Twizy’si ve Nissan’nın hem Avrupa’da hem de Japonya’da satışta olan hafif ticari modeli e-NV200’ün de katkısı bulunuyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR