MOTORSPORLARI › Renault Sport Formula 1 Takımı R.S.17’yi tanıttı

Renault Sport Formula 1 Takımı R.S.17’yi tanıttı

22 Şubat 2017 / 15:21 Renault Sport F1 Takımı Londra’da düzenlenen etkinlikle R.S.17’yi tanıttı

Renault Sport Formula 1 Takımı R.S.17’yi tanıttı

Aralarında BP, Castrol ve MAPFRE’nin de yer aldığı yeni ortakları da ön plana çıkaran R.S.17 lansmanı aynı zamanda Renault Sport marka kimliğini de ilk kez gözler önüne serdi. Bu yeni marka kimliğinin, Renault Sport Racing ve Renault Sport Cars arasında daha güçlü bir bağ oluşturmak üzere tasarlandığı açıklanıyor.

Gücünü Renault Sport Racing’e ait R.E.17 motordan alan R.S.17 modelinde R.S.16’dan alınıp aktarılan herhangi bir parça bulunmadığı belirtilmekte. Ekip, Formula 1’in en son yönetmeliklerini tam anlamıyla karşılayabilmek için her şeye sıfırdan başlamış. Söz konusu araç Enstone, İngiltere ve Viry-Châtillon, Fransa’da Renault Sport Racing tarafından sıfırdan tasarlanan ilk Formula 1 otomobili olma özelliğini taşıyor.

Aracın lansman etkinliğinde Renault Grubu Satış ve Pazarlama Başkan Yardımcısı Thierry Koskas; Başkan Jérôme Stoll ve Renault Sport Racing İdari Direktörü Cyril Abiteboul ile birlikte Renault Sport Formula 1 Takımının üst düzey yönetimi, sürücüler ve Renault Sport Racing Özel Danışmanı Alain Prost da hazır bulundu.

R.S.17'yi, takım pilotları Nico Hülkenberg ve Jolyon Palmer tanıttı. Üçüncü ve yedek sürücü Sergey Sirotkin de ismi duyurulanlar arasındaydı.

ÇOK OKUNANLAR