KONSEPT › Renault yeni bir elektrikli model geliştirdi

Renault yeni bir elektrikli model geliştirdi

09 Ekim 2018 / 01:29 Renault ulaşılabilir, %100 elektrikli yeni modeli K-ZE’yi ilk önce Çin pazarına sunacak

Renault yeni bir elektrikli model geliştirdi

Renault Grubu Başkan ve CEO’su Carlos Ghosn, “Drive the Future” stratejik planı çerçevesinde Renault ürün gamının elektrikli otomobil teknolojisinin devamı olan iki adımı açıkladı. 2019’da öncelikle Çin’de pazara sunulacak ulaşılabilir elektrikli otomobil K-ZE'yi ve markanın en çok satılan modelleri Clio, Captur ve Megane'ın 2020 yılından itibaren sunulacak hibrit ve plug-in hibrit versiyonlarını duyuran Carlos Ghosn, aynı zamanda 2 Ekim’de Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtılan AEX (Augmented Editorial Experience) aracılığıyla geleceğe yönelik dijital deneyim vizyonunu da paylaştı.

A-segmenti bir otomobil olan Renault K-ZE kaslı ve kompakt bir yapıya sahip. Ev tipi priz ve şehir altyapısı ile uyumlu çift şarj sistemi sayesinde kolayca şarj edilebildiği açıklanan K-ZE, 250 km'lik bir menzil sunuyor. Otomobil, arka park sensörleri, arka görüş kamerası, internet bağlantılı navigasyon ve hizmet merkezi ekranı gibi bir dizi donanımla birlikte sunuluyor. Çin en büyük ve en hızlı gelişen elektrikli araç pazarı olduğu için K-ZE ilk olarak Çin’de pazara sunulacak. Küçük otomobil, Çin piyasasına yönelik rekabetçi elektrikli araçlar geliştirmek ve üretmek üzere Dongfeng Motor Groupe ve Nissan’ın ortak girişimiyle kurulan e-GT New Energy Automative Co tarafından yerel olarak üretilecek.

Carlos Ghosn,”2008’de Renault Grubu, elektrikli otomobillerde öncüydü, bugün ise lider. Yepyeni modelimiz Renault K-ZE ulaşılabilir, şehirli ve SUV’den esinlenmiş bir otomobil. K-ZE, Renault Grubu’nun en güçlü yönlerini bünyesinde barındırıyor: elektrikli otomobildeki liderliğimiz, ulaşılabilir fiyatlı otomobildeki uzmanlığımız ve sağlam ortaklıklar yapma kapasitemiz.” açıklamasını yaptı.

Diğer taraftan Renault, ürün gamının elektrik teknolojisine geçişi konusunda tamamlayıcı bir adımı da açıkladı. Grup, 2020 yılında en çok tercih edilen modeller olan Clio’nun hibrit versiyonları, Megane ve Captur’un plug-in hibrit versiyonları ile müşterilerinin elektrikli otomobil teknolojisini keşfetmesine fırsat sunacak. Ayrıca %100 Renault’ya ait inovatif bir teknoloji olan e-Tech ile Grup, B ve C segmenti modellerinde hibrit sistemi sunabiliyor.

ÇOK OKUNANLAR