MOTORSPORLARI › Skoda 'double' şampiyon!

Skoda 'double' şampiyon!

11 Aralık 2011 / 11:34 Skoda, IRC Uluslararası Ralli Şampiyonası'nda double yaparak şampiyon oldu

Skoda 'double' şampiyon!
IRC'de Skoda, üreticiler kategorisinde geçen yılın ardından bu sene de ödüle layık görülürken, Fabia S2000 pilotları da sürücüler kategorisinde ödüllendirildi. Skoda, üreticiler kategorisinde ödül alırken, Andreas Mikkelsen Fabia S2000 ile sürücüler kategorisinde ayrıca ödül alma başarısı gösterdi. Skoda aynı ödülü geçen sene de almaya hak kazanmıştı.

Ayrıca Juho Hanninen ve Mikko Markkula ile yarışan Redbull Skoda takımı, SWRC kategorisinde ilk kez dünya şampiyonluğu ünvanını elde ederek başarılarını taçlandırdı. Skoda böylece tarihinin en başarılı sezonunu yaşamış oldu.

Skoda Motorsporları Başkanı Michal Hrabanek, 2011 yılının Skoda için fantastik bir sene olduğunu belirterek “IRC’de üreticiler kategorisindeki geçen yılki zaferimizi tekrarladık. Andreas Mikkelsen, Fabia S2000 ile sürücüler kategorisinde ve Juho Hanninen ve Mikko Markkula SWRC’ deki ilk dünya şampiyonu ünvanını kazandılar. Bununla birlikte 4 ulusal şampiyonada zafere uzandık. Bu sezon kesinlikle başarılıydık ve takım olarak çalışmalarımızın ödülü olan bu başarıyı hak ettik” dedi.

Skoda, Yüce Auto sponsorluğunda Türkiye Ralli Şampiyonası’nda da pistlerdeki yerini alırken, yılı ikincilik kürsüsünde tamamlamayı başardı. Fabia S2000 ile pistlerde boy gösteren Burak Çukurova-Ünal Tezel ikilisi toplam 7 yarıştan oluşan Türkiye Rallisi’nde 2 birincilik, 2 ikincilik ve 2 üçüncülük kazandılar.

ÇOK OKUNANLAR