MOTORSPORLARI › Skoda WRC-2'ye galibiyetle başladı

Skoda WRC-2'ye galibiyetle başladı

22 Ocak 2013 / 01:13 Skoda ile yarışan Sepp Wiegand–Frank Christian ikilisi, Monte Carlo Rallisi'ni kazandı

Skoda WRC-2'ye galibiyetle başladı
Skoda, WRC-2 sezonunun açılış yarışı olan Monte Carlo Rallisi'ni kazandı. Skoda Fabia Super 2000 ile yarışmaya yeni başlayan Alman ikili Sepp Wiegand – Frank Christian, bu önemli yarışta çok değerli bir galibiyet alarak Skoda'nın sezona lider başlamasını sağladılar.

Skoda Motorsporları Departman Başkanı Michal Hrabanek; “Sepp ve Frank'ı bu tarihi organizasyonda Skoda'ya bu önemli galibiyeti kazandırdıkları için tebrik ediyorum. Sonraki yarışlar adına ümit veren bir taktiksel zeka ve yüksek performans ortaya koydular. Bu sene genç sürücülerimize şans vermeyi seçtik ve bunun gelecek adına doğru tercih olduğunu şimdiden görüyoruz.” diyerek genç sürücülere desteğini belirtti.

Yarışı lider tamamlayan genç pilot Sepp Wiegand'da galibiyetten oldukça büyük mutluluk duyduğunu ifade ederken; “Oldukça zor bir yarışta inanılmaz bir galibiyet aldık! Monte'deki ilk yarışımdan önce böyle bir başarıyı hayal bile edemiyordum. Bu çok büyük bir mutluluk” şeklinde konuştu.

Bir diğer yeni ikili Esapekka Lappi – Janne Ferm ise yarışa çok başarılı başlamalarına ve ilk etabı lider geçmelerine karşın, 2'nci etapta ön sol tekerlekte meydana gelen problemden dolayı yarışı bırakmak zorunda kaldılar. İkinci etapta taşa çarparak sol ön tekerlekte problem yaşayan Lappi; “Bu çok büyük bir hayal kırıklığı, ilk etabı kazanmıştık ve oldukça iyi hissediyorduk. Ancak ikinci etapta yaşadığımız sorun nedeniyle bırakmak zorunda kaldık. Bu, sonraki yarışlar için daha çok çalışarak en iyisini yapmamız konusunda bizi hırslandıracak.” dedi.

ÇOK OKUNANLAR