MOTORSPORLARI › Skoda’dan evinde üçlü zafer

Skoda’dan evinde üçlü zafer

22 Temmuz 2014 / 19:52 Skoda kendi evinde düzenlenen Bohemia Rallisi’nde ilk üç sırayı elde etmeyi başardı

Skoda’dan evinde üçlü zafer

Avrupa Ralli Şampiyonu Jan Kopecky, Skoda Fabia Super 2000 ile Çek Cumhuriyeti’nde düzenlenen Bohemia Rallisi’nde zafere ulaştı. Kopecky, yarışın bitiş yeri olan Skoda Müzesi’nin önünde binlerce taraftarın tezahüratlarıyla karşılandı. Aynı zamanda Skoda RS modelinin 40. yılının kutlandığı Bohemia Rallisi’nde ikinci ve üçüncü sıralar da yine Fabia Super 2000 pilotlarının oldu. Ralli kapsamında Skoda’nın geçmiş ve güncel yarış araçları da yerini alırken, yeni Fabia R 5’te kullanılacak 1.6-litre turbo motor da zorlu koşullarda güvenlik aracı olarak ilk sınavını verdi.

Kısa bir parkura sahip bu yarışta 2009 yılında kariyerine başlayan Fabia Super 2000, o tarihten bu yana markanın evinde düzenlenen tüm asfalt yarışlarda yenilmezliğini korudu. Avrupa Ralli Şampiyonu Jan Kopecky-Pavel Dresler ekibi, bu yarışta Skoda İtalya’nın desteğiyle yarışan Umberto Scandola-Guido d’Amore ekibinin önünde finiş görürken, son yarışlarda aldığı galibiyetler zincirine de ara vermedi. Kopecky ve Dresler, Asya Pasifik Ralli Şampiyonası’nın Yeni Kaledonya ve Avustralya ayaklarında da birincilik elde etmişti.

Efsanevi 200 RS, yarışın bitiş noktasında sergilenirken, 2015 yılında Avrupa Ralli Şampiyonası’nda yarışacak 1.6 litre turbo motorlu yeni Skoda Fabia R 5 de, Avrupa Ralli Şampiyonası’nda lider durumda bulunan Esapekka Lappi-Janne Ferm ekibinin pilotajında güvenlik aracı olarak bu rallide ilk kez gerçek yarış koşullarında test edildi.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR